Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κατάληψη… Θρησκευτική , Κοινωνική και Πολιτισμική!

Μια κατάληψη… Θρησκευτική , Κοινωνική και Πολιτισμική!

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου ,όπου το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, δεν ήταν δυνατόν να παραβλέψω το γεγονός της δημόσιας προσευχής χιλιάδων μουσουλμάνων στα Προπύλαια αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Προσπάθησα να μπω στη θέση ενός τουρίστα (ίσως πια εμείς έχουμε συνηθίσει και δεν αντιδρούμε …), που στην προσπάθεια του να εξερευνήσει και να δει τα αξιοθέατα της πόλης μας ,( εάν βέβαια είναι τυχερός και βρεί τα μουσεία ανοιχτά…) έχει πληρώσει το εισιτήριό του και έχει ανέβει στο τουριστικό λεωφορείο, (το οποίο τις περισσότερες φορές είναι δυστυχώς άδειο… σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες) φτάνει σε εκείνο σημείο της διαδρομής όπου περνά μπροστά από την Πανεπιστημίου, έξω από τα Προπύλαια - στο χώρο όπου συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό.

Τα μάτια του τότε δέχονται την εξής εικόνα: Χιλιάδες Μουσουλμάνοι προσανατολισμένοι προς τη Μέκκα να προσεύχονται κάτω από τη φωνή του ιμάμη μπροστά από το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας! Και δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί μέσα του ; Μα που βρίσκομαι ; Στην Ελλάδα δεν είμαι; Τη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τη φιλοσοφία , τις τέχνες, τον πολιτισμό ή σε κάποια μουσουλμανική-ανατολική χώρα; Γιατί σημειολογικά και αισθητικά είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο γεγονός, ξένο προς τα ήθη και τα πιστεύω μας, να συμβαίνει μπροστά από τη δική μας «μέκκα», τον ναό του πνεύματος και του πολιτισμού.

Αλήθεια, από ποιον φορέα, με ποιο σκεπτικό και για ποιο λόγο δόθηκε άδεια να πραγματοποιηθεί η μουσουλμανική προσευχή ειδικά έξω από το ελληνικό πανεπιστήμιο; Μήπως η αποδόμηση του ελληνικού έθνους και του ελληνικού πνεύματος γίνεται πια με λεπτές σχεδόν αόρατες κινήσεις;
Η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα και να πάψει πια να στρουθοκαμιλίζει. Οφείλει να θέσει τα όρια , να σεβαστεί τα δικαιώματα των αλλοθρήσκων (νόμιμων) μεταναστών αλλά πάνω από όλα να διαφυλάξει τις πολιτιστικές και πνευματικές αξίες αλλά και την ομαλή διαβίωση των Ελλήνων κατοίκων αυτής της πόλης!
Και αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Χώρα μας έχουν άραγε νόμιμη άδεια διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα; Ίσως δεν πρέπει πια να μας φοβίζουν τα λόγια αλλά οι αριθμοί… Το σύνολο των (λαθρο-)μεταναστών αγγίζει και ίσως ξεπερνά το 1 εκατομμύριο…!!! Δεν νομίζω ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα νέο χωνευτήρι των λαών(όπως παλιά συνέβαινε με την Αμερική). Δεν έχει ούτε τις υποδομές , ούτε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει ,πόσο μάλλον όταν η ανεργία στις νεαρές ηλικίες αγγίζει το 30%!
Γιατί, όπως πάνε τα πράγματα, είτε θα χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάρουμε το μετρό στην Ομόνοια, είτε θα αρχίσουν μαζικές αντιδράσεις βίας , όπως συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα! (που τώρα τον θυμήθηκαν μερικοί...)
Καλαμπόκας Μανόλης

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΩΧ...ΩΧ..ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΙΔΕΑ.....
............................................................................................................................................................

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 - ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΣΕΞ