Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Είναι πράγματι απορίας άξιο, πως σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, με τα τόσα οικονομικά/δημογραφικά/εθνικά προβλήματα, αλλά και περιβαντολογικά, υπάρχουν τρία «οικολογικά» κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού, και τα τρία γραφικά ...
Τα δύο πρώτα, στα όρια του γραφικού, οι «Οικολόγοι Ελλάδος» του Κου Παπανικόλα, και οι «Οικολόγοι» του Κου Βεργή....!!!!
Το τρίτο οι «Οικολόγοι Πράσινοι», με υψηλά ποσοστά στις πρόσφατες δημοσκοπίσεις, φαίνεται πως κέρδισαν την ψήφο των νέων που είναι ευαισθητοποιημένοι περιβαντολογικά (γεγονός ιδιαίτερα θετικό), αλλά και ψήφους διαμαρτυρίας απο λοιπά κόμματα..Εως εδώ καλά..
Το θέμα είναι πως οι θέσεις των οικολόγων πρασίνων όπως αυτές εκφράζονται απο τον εκπρόσωπο τους Κο Τρεμόπουλο, (ο οποίος διεκδικεί θέση Ευρωβουλευτή με πολλές πιθανότητες επιτυχίας), αντί να ασχολούνται με τα πολλά και επείγοντα περιβαντολογικά προβλήματα της χώρας, ασχολούνται με εθνικά θέματα, εκφράζοντας απόψεις που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε......
Μία μικρή καταγραφή των απόψεων του Κου Τρεμόπουλου ακολουθεί..

Διακομματική επίθεση στον Τρεμόπουλο για τις φιλοσκοπιανές απόψεις του

Διακομματικό πυρ ομαδόν και αποστάσεις της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων - Πρασίνων από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», το οποίο εμφανίζει τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τους στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» το 2006 (ενός βιβλίου για τη διάδοση της γλώσσας της φερόμενης ως «μακεδονικής μειονότητας»).
Σε επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται μεν «παιχνίδι εντυπώσεων με κατεψυγμένες δηλώσεις», αλλά τονίζεται πως «οι δηλώσεις έγιναν σε εποχή που ο κ. Τρεμόπουλος δεν κατείχε καμία κομματική θέση στους Οικολόγους -Πράσινους. Τα όποια παράπονά του για άλλες ελληνικές περιφέρειες περιγράφουν κατά βάση αυτό που ο εκλεκτός της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, ο κ. Ψωμιάδης, αποκαλεί συχνότατα κράτος των Αθηνών».
Προστίθεται ότι οι Οικολόγοι απέρριψαν δις στο παρελθόν το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το «Ουράνιο Τόξο» (την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίμαχη εκδήλωση παρουσία του κ. Τρεμόπουλου). Και καταλήγει ως εξής: «Οποιοι εκπρόσωποί μας εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο ή τη Βουλή δεσμεύονται στη δημόσια παρουσία τους από τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει».
Ωστόσο, οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Τρεμόπουλος προκαλούν προβληματισμό σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στα εθνικά μας θέματα αν εκλεγεί ευρωβουλευτής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τρεμόπουλος εμφανίζεται υπέρμαχος του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων των Σκοπίων - άρα και με το όνομα «Μακεδόνες», θεωρεί μειονότητα με εθνικά χαρακτηριστικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και ξεκαθαρίζει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν θα συζητούνται εθνικά θέματα, θα εκφράζει τις απόψεις του και μόνον αυτές.
Ο ίδιος ο κ. Τρεμόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, υποστήριξε: «Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα τούς ξέρουμε. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα.
Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανέναν καινούργιο Μακεδονικό Αγώνα. Αρα, λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς που θέλουν εθνική εκκαθάριση ή με τη λογική της συνύπαρξης».
Για «απόψεις αντίθετες από τα εθνικά μας συμφέροντα» έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «το μόνο ζήτημα που μας απασχολεί είναι η ονομασία».
Με αλληγορικό τρόπο στράφηκε κατά του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης: «Το ένταλμα σύλληψης για τον κ. Χριστοφοράκο μπάζει όσο μπάζουν και οι εθνικές θέσεις του κ. Τρεμόπουλου», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέφυγε να σχολιάσει, υποστηρίζοντας: «Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει πει ο κ. Τρεμόπουλος».
Σκληρή ήταν η επίθεση του νομάρχη Θεσσαλονίκης. «Είναι γνωστό ότι ορισμένοι ρυπαίνουν με τον πολιτικό λόγο και την πράξη τους την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική. Ειδικά για τον κ. Τρεμόπουλο, όσο κι αν θέλει να το αποκρύψει από τους πολίτες, είναι γνωστό ότι έχει εναντιωθεί στους Ποντίους, είναι λάτρης του Κεμάλ Ατατούρκ, είναι λάτρης των εθνικιστών των Σκοπίων που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας μας και ονειρεύονται εδάφη της χώρας μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Ελεύθερος Τύπος

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΚΑΛΟΣΥΝΗ

' Και το μικρότερο καλό που κάνουμε μπορεί να μας αποδοθεί εκατονταπλάσια' - Αίσωπος.
Η παρακάτω υπέροχη και συνάμα αληθινή ιστορία, αποδεικνύει περίτρανα πόσο όμορφη και περιπετειώδης μπορεί να είναι η ζωή μας. Μπορεί όμως να είναι και ανταποδοτική.
Να μας επιστρέψει αυτά που εμείς της δώσαμε.
Πριν πολλά χρόνια ζούσε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης που λεγόταν Φλέμινγκ. Μια μέρα, την ώρα που δούλευε άκουσε μια κραυγή που ζητούσε βοήθεια από ένα κοντινό έλος.
Πέταξε τα εργαλεία του και όρμισε στο έλος. Κι εκεί, χωμένο μέχρι το στήθος του μέσα στη λάσπη, βρισκόταν ένα κατατρομαγμένο αγόρι που ούρλιαζε και πάλευε για να γλιτώσει από ένα σίγουρο, αργό και τρομαχτικό θάνατο. Ο αγρότης έσωσε το νεαρό.
Την άλλη μέρα ένα αστραφτερό αμάξι έφτασε στην αυλή του αγρότη, κι ένας κομψοντυμένος ευγενής κατέβηκε και συστήθηκε ως ο πατέρας του παιδιού που έσωσε ο φτωχός αγρότης.
«Θα ήθελα να σας προσφέρω κάτι», είπε ο ευγενής, «Σώσατε τη ζωή του παιδιού μου!».
«Όχι, δεν μπορώ να δεχτώ αμοιβή για ό,τι έκανα», απάντησε ο Σκωτσέζος αγρότης και δεν δέχτηκε την προσφορά.
Τη στιγμή εκείνη ο γιος του αγρότη πρόβαλε από το σπιτάκι τους. «Ο γιος σας είναι;», ρώτησε ο ευγενής.
«Μάλιστα», απάντησε ο γεωργός γεμάτος περηφάνια.
«Έχω να σας προτείνω κάτι. Επιτρέψτε μου να τον πάρω μαζί μου και να του προσφέρω μια καλή μόρφωση.
Αν ο νεαρός μας μοιάζει έστω και λίγο του πατέρα του, θα γίνει κάποιος για τον οποίο θα μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι!».
Και τελικά έτσι έγινε. Τα χρόνια πέρασαν, ο γιος του αγρότη αποφοίτησε από την Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή
St.Mary’s του Λονδίνου, και προχώρησε μέχρι που έγινε πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο με το όνομα Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, διότι ανακάλυψε την Πενικιλίνη. Μερικά χρόνια αργότερα ο γιος του ευγενούς αρρώστησε από πνευμονία και σώθηκε από την Πενικιλίνη.
Το όνομα του ευγενούς; Λόρδος Ράντολφ Τσώρτσιλ, πατέρας τους Σερ
Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Κάποιος κάποτε είπε : «΄Ο,τι φεύγει ξαναγυρίζει». Το ίδιο ισχύει φίλοι μου, για κάθε τι καλό ή κακό κάνουμε, λέμε, ή σκεφτόμαστε στη ζωή μας.
Οι τεχνικοί των κομπιούτερ χρησιμοποιούν την έκφραση «garbage in, garbage out»,που στα ελληνικά μεταφράζεται «σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω». Με άλλα λόγια, αυτό που στέλνουμε προς τα
έξω, ξαναγυρνά πίσω μας. Μπορεί να επιστραφεί από διαφορετική πηγή, πρόσωπο, ή κατάσταση, αλλά τελικά
επιστρέφει στη βάση του. Και το καλό και το κακό. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και ας ξανασκεφτόμαστε πριν πούμε μια βαριά κουβέντα για κάποιον, ή πριν κάνουμε κάτι για το οποίο θα μετανιώσουμε, διότι οι επιπτώσεις του επάνω μας μπορεί να είναι σοβαρές, απρόβλεπτες και μακροχρόνιες.
 Ας γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Ας θυμόμαστε, ότι επειδή
κάτι δεν έχει άμεσες συνέπειες, ή επιπτώσεις, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχει στο μέλλον.
 Η ζωή είναι τόσο σύντομη για να την σπαταλούμε θυμωμένοι, σκεπτόμενοι άσχημα, ή κάνοντας άσχημαπράγματα.
Μπορούμε τόσο εύκολα να βρούμε την εσωτερική γαλήνη μέσα από καλές πράξεις, καλέςσκέψεις και καλά συναισθήματα, που ποτέ κανένα κακό, καμιά κακή πράξη και συμπεριφορά κανενόςανθρώπου δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν το πολυτιμότερο δώρο που κρύβουμε μέσα μας.
Τη δύναμη της καλοσύνης.
Από το βιβλίο του Άκη Αγγελάκη, «Ιστορίες που δυναμώνουν την ψυχή», Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ

Τυπάς με Mercedes Cabrio AMG και δε συμμαζεύεται μπαίνει σε κοσμικό μπαρ. Στυλάκι τελείως ματσό με signe ρούχα, wet look μαλλάκι, πούρο και τα συναφή.
Με το που μπαίνει κοζάρει στη γωνία του μπαρ μια γκομενάρα. Της στέλνει ένα ποτό και μέσα σε λίγα λεπτά έχουν πιάσει κουβέντα. Μετά από λίγη ώρα και με την γκόμενα να έχει λιώσει ο τύπος της προτείνει να πάνε σπίτι του. Αυτή λέει ΟΚ.

Μπαίνουν στο σπίτι τής προσφέρει ένα ποτό και δεν αργούν να αρχίσουν τα Θερμά επεισόδια.
Την ξαπλώνει σε ένα καναπέ by the τζάκι και αυτός όρθιος αρχίζει να γδύνεται.

Βγάζει το σακάκι το Pierre Cardin των 4500 E το πετάει στο τζάκι και αυτό καίγεται.
Κόκαλο η γκόμενα.
Βγάζει τα παπούτσια τα Cavalli των 300 E το πετάει στο τζάκι και αυτό καίγεται.
Κόκαλο η γκόμενα.
Βγάζει το πουκάμισο το D&G των 900 E το πετάει στο τζάκι και αυτό καίγεται.
Κόκαλο η γκόμενα.
Βγάζει το παντελόνι το Ferre των 1000 E το πετάει στο τζάκι και αυτό καίγεται.
Κόκαλο η γκόμενα.
Βγάζει και τα σώβρακα τα Yiannis Ziros των 100 E τα πετάει στο τζάκι και αυτό καίγεται.
Κόκαλο η γκόμενα.

Οπότε τον ρωτάει: "'Ολα καλά αλλά τόσο όμορφα και ακριβά ρούχα γιατί τα καις;"
Και απαντάει ο τεράστιος:
"Κούκλα μου όταν θα τελειώσει ο Μήτσος, θα Έχει αλλάξει η μόδα'

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Πλαστική

Μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει λίφτινγκ στο πρόσωπο για τα γενέθλιά της.
Ξοδεύει 5000 και αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Στο δρόμο για το σπίτι, σταματάει σε ένα περίπτερο για να αγοράσει μια εφημερίδα. Προτού φύγει ρωτάει τον περιπτερά, "Πόσο χρονών με κάνετε;"
"32", της απαντάει.
"Κι όμως, είμαι 47!" λέει με ικανοποίηση.
Λίγο αργότερα, πάει στα McDonald's και κάνει την ίδια ερώτηση στην κοπέλα στο ταμείο. Εκείνη απαντάει, "Γύρω στα 29 σας κάνω." και η γυναίκα "Όχι, είμαι 47!"
Τώρα πλέον πετάει στα σύννεφα. Σταματάει σε ένα φαρμακείο και αφού φτάνει στο ταμείο και αγοράζει μέντες, ρωτάει το φαρμακοποιό την ίδια φλέγουσα ερώτηση.
Εκείνος απαντά, "Εχμ, 30;"
Για μια ακόμα φορά, λέει περήφανα, "Είμαι 47, αλλά σας ευχαριστώ."
Στη στάση του λεωφορείου, ρωτάει έναν ηλικιωμένο κύριο την ίδια ερώτηση.
Εκείνος της απαντά, "Κυρία μου, είμαι 78 ετών και η όρασή μου δεν είναι όπως παλιά. Όσο ήμουν νέος ωστόσο, είχα ένα σίγουρο τρόπο για να διαπιστώνω την ηλικία μιας κυρίας. Θα ακουστεί σαν ασέβεια, αλλά απαιτεί την τοποθέτηση των χεριών μου στο εσωτερικό του στηθόδεσμού σας. Τότε θα είμαι σε θέση να ειπώ την ακριβή ηλικία σας."
Ακολουθεί μια παρατεταμένη σιωπή στον άδειο δρόμο έως ότου η περιέργεια την κυριεύει.
"Εντάξει, θα σας αφήσω."
Βάζει και τα δύο του χέρια κάτω από την μπλούζα της και στο εσωτερικό του
σουτιέν, ψηλαφίζει μεθοδικά και προσεκτικά. Μετά από δύο λεπτά, εκείνη του
λέει, "Εντάξει φτάνει..., πόσο ετών είμαι;"
Κάνει ένα τελευταίο ζούπηγμα, βγάζει τα χέρια του και της λέει, "Κυρία μου,
είστε 47 ετών."
Όλο έκπληξη τον ρωτάει, "Απίστευτο, πως το καταλάβατε;"
Εκείνος απαντά, "Μου υπόσχεστε πως δε θα νευριάσετε;"
"Ναι"
"Ήμουν από πίσω σας στα McDonald's."

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΣΤΕΙΛΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ.

Μετά την Ώρα της Γης: Η Ώρα της Ψήφου

Αγαπητοί φίλοι του WWF Ελλάς,

Στις 28 Μαρτίου, στην Ώρα της Γης, πάνω από 2.000.000 Έλληνες, στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στους πολιτικούς μας. Το μήνυμα τώρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατό στις ευρωεκλογές!

Στις 7 Ιουνίου, έχουμε μια ουσιαστική ευκαιρία να αποδείξουμε στους πολιτικούς ότι το κλίμα είναι στην ψήφο μας.

Στείλε ηλεκτρονική κάρτα στους πολιτικούς αρχηγούς και μάθε περισσότερα γιατί σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να ψηφίσουμε και για το κλίμα.
http://www.wwf.gr/vote/form.php

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Όπως ανέφεραν προ ημερών οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις
μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν
θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν
αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.

Οι τωρινές 202..700 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε
2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
αλλά και στον ΟΗΕ.

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ

Γυρνάει ο ήρωας μας 7.00 το πρωί σπίτι του περπατώντας στα νύχια καιπροσπαθώντας να μην κάνει τον παραμικρό θόρυβο, μονο και μόνο για να βρεί τησύζυγο του να τον περιμένει πίσω απο την πόρτα.
-Που ήσουνα Σουπερμαν; 7 η ώρα το πρωί πήγε!
-Μα αγάπη μου δεν σου είχα πει οτι είχαμε συνέδριο με εκείνους τους πολύ σημαντικούς πελάτες απο την Ιαπωνία;
-Καλά ρε Σούπερμαν μέχρι τί ώρα είχατε συνέδριο; 8.00;9.00;Είναι 7 η ώρα το πρωί!
-Ε, κουκλίτσα μου δεν θα πηγαίναμε τους πελάτες κάπου για ένα ποτό να συζητήσουμε τους όρους της συμφωνίας καλύτερα;
-Εντάξει Σούπερμαν, τους πήγατε για ποτό μέχρι τις 10.00, αντε 10.30.Μετά πού ήσουνα; Είναι 7 η ώρα το πρωί ρε γαμώτο!
-Ρε αγαπούλα μου , για να γιορτάσουμε την συμφωνία μας πήγαμε σε μια ταβέρνα να φάμε.
-Και μέχρι πότε Σούπερμαν είσασταν στην ταβέρνα; 12.00; 1.00; Έχει πάει 7 το πρωί πια!!
-Μα είσαι σοβαρή; Ήρθανε οι άνθρωποι τόσο δρόμο απο την Ιαπωνία και δες θα τους πηγαίναμε στα μπουζούκια να γλεντήσουν;
-Αντε οτι κάτσατε στα μπουζούκια μεχρι τις 3.00, άντε 4.00. Μέχρι τώρα πού ήσουν ρε Σούπερμαν;
-Ε ύστερα απο τόσα ξίδια ,καρδούλα μου, πήγαμε να φάμε ενα πατσά να στρώσει το στομάχακι μας
-Έστω οτι τρώγατε πατσά μέχρι τις 5.00-5.30 Σούπερμαν, έχει πάει 7.00 το πρωί πλέον.
-Μα, ύστερα ,φώς μου, πηγαμε για κουλούρι στην Ομόνοια και με την κίνηση μέχρι να φτάσω εδώ πήγε 7.00. Πές μου όμως, γιατί με λές Σούπερμαν συνέχεια;
-Γιατί μονο ο Σούπερμαν και εσύ φοράτε το σώβρακο έξω απο το παντελόνι ρε βλακα.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο δημόσιος κατήγορος στο δικαστήριο μιας μικρής επαρχιακής πόλης καλεί την πρώτη του μάρτυρα, μια γιαγιά γύρω στα 80 και την ρωτάει με τελείως επαγγελματικό ύφος:
- Με γνωρίζετε εμένα, κυρία Θεοδώρου;
- Και βέβαια σας γνωρίζω, κύριε Αλεξίου, απαντάει η ηλικιωμένη γυναίκα. Σας ξέρω από μικρό παιδάκι και πρέπει να ομολογήσω ότι με έχετε απογοητεύσει. Λέτε ψέματα, απατάτε συνέχεια τη γυναίκα σας, κουτσομπολεύετε τους πελάτες σας. Βεβαίως σας γνωρίζω!Αποσβολωμένος τελείως ο δικηγόρος από την απρόσμενη απάντηση της γριάς και μη ξέροντας τι άλλο να πει, δείχνει με το δάχτυλό του στην άλλη μεριά της αίθουσας και λέει:
- Τον δικηγόρο της υπεράσπισης τον γνωρίζετε;
- Ω ναι, και τον κύριο Σοφόπουλο τον γνωρίζω, απαντά πάλι η μάρτυς. Τον κρατούσα όταν ήτανε μωρό και μπορώ να πω ότι κι αυτός με έχει απογοητεύσει. Είναι μέθυσος και χαρτοπαίκτης, δεν μπορεί να κάνει σχέση με κανένα και είναι από τους χειρότερους δικηγόρους της πόλης μας!
Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος κτυπά το σφυράκι του στην έδρα, διακόπτει τη διαδικασία και καλεί και τους δύο δικηγόρους να πλησιάσουν την έδρα.
Όταν πλησιάζουν, σκύβει μπροστά και τους λέει με σιγανή φωνή:
- Όποιος από τους δύο σας τη ρωτήσει αν με ξέρει, την έβαψε!!!!!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο Dr. Marc Faber, γκουρού των επενδύσεων, ολοκλήρωσε τη μηνιαία αναφορά του με τα παρακάτω σχόλια για την τονωση της αμερικανικης οικονομιας


Dr. Marc Faber tells it how it is
"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα.
Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες. Αν αγοράσουμε pc, πάνε στην Ινδία. Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα. Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία.
Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία.
Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.
Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ...Μαινόμενος!


"Η Ύβρις"
"Όσο κι αν με «συγκινεί» που επιτέλους μπήκε στο καθημερινό θεαματικό θεματολόγιο των Μίντια, ο εθνικός μας ποιητής, με αφορμή τη γνωστή δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου και όσα αυτή παρήγαγε σε επίπεδο πολιτικής διελκυστίνδας, όμως αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω και να καταγράψω στη συνέχεια πως η συγκίνηση αυτή έρχεται και χτυπάει απευθείας σε μια αίσθηση σιχαμάρας που νιώθω, από την ανατριχιαστική υποκρισία που περισσεύει σ’ αυτή την περίπτωση...

Και θα εξηγηθώ αμέσως και καθέτως, όπως σ’ όλη τη ζωή μου, πράττω και διαπράττω:
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Αιδώς Αργείοι! Ο Σολωμός σας μάρανε! Και απευθύνομαι σε όλους εκείνους, πολιτικούς ανθρώπους, πνευματικούς ταγούς, εκπαιδευτικούς μέντορες, αναρχοσυνδικαλιστικοφλερτάροντες εργατοπατέρες, δημοσιογραφίσκους της δεκάρας, αργυρώνητους καθηγητάδες, επίορκους υπαλλήλους της Διοίκησης και αρκετές άλλες κατηγορίες γραικύλων και όχι Ελλήνων:

Τι δουλειά έχετε εσείς μωροί, με την Ποίηση κατ’ αρχήν, και τον Εθνικό Βάρδο μετά κι ακόμα περισσότερο με ό,τι η Μητέρα όλων των Τεχνών εκπροσωπεί, για τον ιερό ετούτο τόπο και την ιστορία του;

Εσείς δεν διαλύσατε τις βάσεις παιδείας; Εσείς δεν στείλατε τα ελληνόπουλα να διάγουν με εφτακόσιες λέξεις οπλισμό; Εσείς δεν οδηγήσατε τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία στην κατάντια εκείνη, όπου το 73% των παιδιών μας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, να αγνοεί τα σημεία στίξεως και να μην μπορεί να αρθρώσει μια στοιχειώδη ακολουθία προτάσεων στον λόγο του; Εσείς δεν υπερασπίζεστε ως βασική γλώσσα κι όχι ως βοηθητικό εργαλείο, τα γλωσσοδιαστροφικά «γκρήκλις» με τα οποία πλημμύρισαν τα παιδιά μας κάθε παρουσία τους στο Διαδίκτυο;

ΟΛΙΓΟΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΕΣΧΑΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Εσείς δεν διαλύσατε κάθε ικμάδα πολιτισμού στη χώρα, εσείς δεν εξακολουθείτε ως αλητήριοι πελάτες των χουντικών «ιδεολογημάτων» να προβάλετε τον αηδιαστικό όρο «κουλτουριάρης» για κάθε Συνέλληνα που ακόμα διαβάζει ποίηση, που ακόμα ακούει καλή μουσική που ακόμα επιμένει και μελετάει την ιστορία της πατρίδας που ακόμα διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με την ιστορική μνήμη των προπατόρων του;

Τι δουλειά έχετε εσείς, όποτε σας καπνίζει, και ανασύρετε τον Διονύσιο Σολωμό και τον ερμηνεύετε κιόλας και τον διασύρετε στα τηλεπαράθυρά σας;

Ολιγογράμματοι, εσχατοπροδότες του ιερού ελληνικού πολιτισμού, μανιακοί ψευτοκοσμοπολίτες ψευτοδιεθνιστές και τάχα πολυπολιτισμικοί αντιρατσιστές και παραμύθια τούμπανα και κουλουβάχατα και ταμπαραπατούμπαρα και βουρδουλομπέρδουλα, γιατί με άλλες λέξεις ελληνικές δεν σας αξίζει να κάνει κανείς επαφή μαζί σας!



ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ..

Διαπράττετε την Ύβρι, μετά από τόσα που κάνατε στη Νεολαία του τόπου, τώρα βάλατε και στο χυδαίο οπλοστάσιο σας το Μεγάλο Ποιητή.

Δεν σας είδα να προτείνετε να βλέπουν τα ελληνόπουλα στην Πλατεία Συντάγματος έστω δύο μονάχα προτομές, τα Βραβεία Νόμπελ που πήραμε σε 16 μονάχα χρόνια, τον Σεφέρη και τον Ελύτη τουλάχιστον!

Με ποιό δικαίωμα μιλάτε εσείς για τον Σολωμό; Σ αυτή τη χώρα των μεγάλων ποιητών, το ξέρετε ότι με τα αισχρά αποτελέσματα της κουρελιασμένης ανθελληνικής σας μπέρτας που σκεπάζετε την πνευματική σας καμπούρα, φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε να μην ξαναβγάλουμε όχι μόνο μεγάλους ποιητές, αλλά ποιητές καν; Με ποια γλώσσα να μιλήσουν τα νέα παιδιά; Ποια γλώσσα τους αφήσατε;

Εδώ και χρόνια μεθοδικά, αργά και σταθερά κάνετε ότι περνάει από το βρώμικο μυαλό σας και το άπληστο χέρι σας για να διαλύσετε τη μοναδική κυτταρική δύναμη του ελληνικού πολιτισμού, τη γλώσσα του. Για να ανοίξτε το δρόμο στους αλήτες ανθέλληνες που φιλοδοξούν και ονειρεύονται να ξαναγράψουν την ιστορία όπως αυτοί γουστάρουν για να στήσουν τον καινούριο μαλιστάνθρωπο που χρειάζονται, το μεταλλαγμένο ζώο της νέας εποχής τους, που δεν θα σκέπτεται, δεν θα αντιδρά, δεν θα διαμαρτύρεται.


ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ!

Και φυσικά σ αυτό το παιχνίδι η πνευματική επάρκεια είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Και βέβαια, όταν μιλάμε για πνευματική επάρκεια εννοούμε την διανοητική συμμετοχή στα αγαθά του πνευματικού πολιτισμού. Και έτσι, μιλώντας για πνευματικό πολιτισμό, εννοούμε πριν από όλα και πάνω από όλα τον πατέρα πολιτισμό, τον αρχαίο ελληνικό. Δηλαδή την ελληνική μας γλώσσα!

Να γιατί υποτελείς του κύριου Κίσινγκερ και υπάλληλοι των σκοτεινών εκείνων κέντρων αφελληνισμού του δυτικού πολιτισμού, κάνετε ό,τι μπορείτε για να διαλύστε τη σχέση των νέων Ελλήνων με τη γλώσσα τους.

Την Ομηρική γλώσσα μας που μιλάμε συνεχώς και αδιαλείπτως, χιλιάδες χρόνια τώρα. Γιατί μπορεί να λέμε σκάφος, βαπόρι, πλοίο, καράβι και να μη λέμε «ναυς» αλλά από το πρωί ως το βράδυ λέμε: Ναύτης, ναυτιλία, ναυτιλλόμενος, ναύαρχος, ναυσιπλοΐα, και χίλια ακόμα!

Να γιατί πλασάρετε την αισχρή παρόλα «νεοέλληνας», για να διακοπεί η συνέχεια!

Να γιατί αντί να μας πει ο μεγάλος επίσης ποιητής μας ο Γιάννης Ρίτσος για την Ελληνοσύνη, αστόχαστα μας μιλάει για «Ρωμιοσύνη»!

ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Και μετά από όλα αυτά, και μετά από την τηλεοπτική ασυδοσία διάλυσης κάθε πολιτισμικού στοιχείου στον τόπο και μετά από την επέλαση των ολιγογράμματων σε όλους τους χώρους όπου διεξάγεται η καθημερινή μας ζωή, μιλάτε εσείς για το Διονύσιο Σολωμό και …αναλύετε κιόλας. τον Εθνικό μας Ύμνο; Αφού εσείς είσαστε «έλληνες» μονάχα στα διαβατήρια σας! Δεν είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως!

Ουστ Ξευτίλες! Που αν λειτουργούσαμε ως απολύτως ισόνομοι μέσα σ αυτή τη δημοκρατία, θα σας έκαναν οι νέοι μας μήνυση, τουλάχιστον για εσχάτη προδοσία! ΄Όμως τους μαστουρώνετε κανονικά και τους τρώτε τα όμορφα αυτά δέκα νεανικά χρόνια με τις μαλακίες και τις αλητείες που προτείνετε, μέσα στον πληρωμένο και απέξω κατευθυνόμενο ανθελληνικό σχεδιασμό της διάλυσης αυτής της χώρας.

-------------------------------------------------------------------



ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Μα ας μην πάμε παραπέρα! Ας μείνουμε σ αυτό:

Ο Κόμης Διονύσιος Σολωμός, σας έχει μεταθανατίως εγγεγραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Όπως κι εμείς, άλλωστε, όσοι μείναμε και ξεμείναμε, ακόμα Ποιητές, στον τόπο ετούτο.

Όμως, μη, ΑΥΤΟΝ! Και κυρίως ,όχι «εσείς»!

Αλήτες!"

-----------------------------------------------

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

(Από το: troktiko/blockspot)