Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Είναι πράγματι απορίας άξιο, πως σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, με τα τόσα οικονομικά/δημογραφικά/εθνικά προβλήματα, αλλά και περιβαντολογικά, υπάρχουν τρία «οικολογικά» κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού, και τα τρία γραφικά ...
Τα δύο πρώτα, στα όρια του γραφικού, οι «Οικολόγοι Ελλάδος» του Κου Παπανικόλα, και οι «Οικολόγοι» του Κου Βεργή....!!!!
Το τρίτο οι «Οικολόγοι Πράσινοι», με υψηλά ποσοστά στις πρόσφατες δημοσκοπίσεις, φαίνεται πως κέρδισαν την ψήφο των νέων που είναι ευαισθητοποιημένοι περιβαντολογικά (γεγονός ιδιαίτερα θετικό), αλλά και ψήφους διαμαρτυρίας απο λοιπά κόμματα..Εως εδώ καλά..
Το θέμα είναι πως οι θέσεις των οικολόγων πρασίνων όπως αυτές εκφράζονται απο τον εκπρόσωπο τους Κο Τρεμόπουλο, (ο οποίος διεκδικεί θέση Ευρωβουλευτή με πολλές πιθανότητες επιτυχίας), αντί να ασχολούνται με τα πολλά και επείγοντα περιβαντολογικά προβλήματα της χώρας, ασχολούνται με εθνικά θέματα, εκφράζοντας απόψεις που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε......
Μία μικρή καταγραφή των απόψεων του Κου Τρεμόπουλου ακολουθεί..

Διακομματική επίθεση στον Τρεμόπουλο για τις φιλοσκοπιανές απόψεις του

Διακομματικό πυρ ομαδόν και αποστάσεις της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων - Πρασίνων από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», το οποίο εμφανίζει τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τους στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» το 2006 (ενός βιβλίου για τη διάδοση της γλώσσας της φερόμενης ως «μακεδονικής μειονότητας»).
Σε επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται μεν «παιχνίδι εντυπώσεων με κατεψυγμένες δηλώσεις», αλλά τονίζεται πως «οι δηλώσεις έγιναν σε εποχή που ο κ. Τρεμόπουλος δεν κατείχε καμία κομματική θέση στους Οικολόγους -Πράσινους. Τα όποια παράπονά του για άλλες ελληνικές περιφέρειες περιγράφουν κατά βάση αυτό που ο εκλεκτός της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, ο κ. Ψωμιάδης, αποκαλεί συχνότατα κράτος των Αθηνών».
Προστίθεται ότι οι Οικολόγοι απέρριψαν δις στο παρελθόν το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το «Ουράνιο Τόξο» (την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίμαχη εκδήλωση παρουσία του κ. Τρεμόπουλου). Και καταλήγει ως εξής: «Οποιοι εκπρόσωποί μας εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο ή τη Βουλή δεσμεύονται στη δημόσια παρουσία τους από τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει».
Ωστόσο, οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Τρεμόπουλος προκαλούν προβληματισμό σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στα εθνικά μας θέματα αν εκλεγεί ευρωβουλευτής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τρεμόπουλος εμφανίζεται υπέρμαχος του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων των Σκοπίων - άρα και με το όνομα «Μακεδόνες», θεωρεί μειονότητα με εθνικά χαρακτηριστικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και ξεκαθαρίζει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν θα συζητούνται εθνικά θέματα, θα εκφράζει τις απόψεις του και μόνον αυτές.
Ο ίδιος ο κ. Τρεμόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, υποστήριξε: «Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα τούς ξέρουμε. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα.
Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανέναν καινούργιο Μακεδονικό Αγώνα. Αρα, λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς που θέλουν εθνική εκκαθάριση ή με τη λογική της συνύπαρξης».
Για «απόψεις αντίθετες από τα εθνικά μας συμφέροντα» έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «το μόνο ζήτημα που μας απασχολεί είναι η ονομασία».
Με αλληγορικό τρόπο στράφηκε κατά του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης: «Το ένταλμα σύλληψης για τον κ. Χριστοφοράκο μπάζει όσο μπάζουν και οι εθνικές θέσεις του κ. Τρεμόπουλου», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέφυγε να σχολιάσει, υποστηρίζοντας: «Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει πει ο κ. Τρεμόπουλος».
Σκληρή ήταν η επίθεση του νομάρχη Θεσσαλονίκης. «Είναι γνωστό ότι ορισμένοι ρυπαίνουν με τον πολιτικό λόγο και την πράξη τους την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική. Ειδικά για τον κ. Τρεμόπουλο, όσο κι αν θέλει να το αποκρύψει από τους πολίτες, είναι γνωστό ότι έχει εναντιωθεί στους Ποντίους, είναι λάτρης του Κεμάλ Ατατούρκ, είναι λάτρης των εθνικιστών των Σκοπίων που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας μας και ονειρεύονται εδάφη της χώρας μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου