Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Εισαγγελική έρευνα για εφοπλιστή … ναύτη
Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι ο Πρόεδρος της «Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας» Απόστολος Βεντούρης ήταν ναυτολογημένος σε δικά του πλοία. Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ διενεργείται ΕΔΕ και από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο πλοιοκτήτης εμφανιζόταν επί δεκαεπτά χρόνια ως ναυτικός.
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτικών, ο εκπρόσωπος των ακτοπλοϊκών εταιρειών, πρόεδρος εργοδοτικού σωματείου ήταν ναυτολογημένος ως μούτσος, ναυτόπαις κατά την επίσημη ορολογία, σε ακινητοποιημένο καράβι.
 Όπως προκύπτει από τον πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας ο Απόστολος Βεντούρης έχει ναυτολογηθεί από το 1980 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ως ναυτόπαιδο, 24 σε συνολικά πλοία.

Η πρωτοφανής αποκάλυψη εφοπλιστής να εμφανίζεται ασφαλισμένος ως ναυτικός τεκμηριώνει σειρά παρανομιών καθώς αλλοιώνεται η σύνθεση του πληρώματος αφού μια θέση ναυτικού που προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς καταλαμβάνεται από εφοπλιστή, ενώ ο «ναύτης» δεν βρίσκεται στην εργασία του όπως θα έπρεπε.
 Επιπλέον το ΝΑΤ που είναι επιδοτούμενο από το κράτος ασφαλιστικό ταμείο, θα πληρώσει σύνταξη απόμαχου ναυτικού αλλά και τις άλλες παροχές σε εύπορο εφοπλιστή!
http://www.antinews.gr/?p=74375#comment-580495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου