Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το αν ειναι καλό ή κακό αυτό ειναι ενα άλλο θεμα!!
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τηνμεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανάτετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης,Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο καιγια όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκείυπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.
Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας«Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξίατων κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένουςΈλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλαορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ γιατην περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Η αξία του εμπλουτισμένουουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από ταπαραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά καιείναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 (96 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!!ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ....
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ;
ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ?

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με το ουράνιο. Το ουράνιο περιέχεται στο ορυκτό που λέγεται πισουρανίτης. Ο πισουρανίτης είναι ίσως απο τα πλέον διαδεδομένα πετρώματα στον πλανήτη. Το φυσικό ισότοπο του ουρανίου U-238 βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στον πισουρανίτη. Το σχάσιμο ουράνιο είναι το U-235 το οποίο υπάρχει σε ίχνη στο φυσικό ουράνιο . Η τιμή του ουρανίου είναι ανάλογη με την περιεκτικότητα σε U-235 . Για παράδειγμα το ουράνιο για πυρηνική ενέργεια απαιτεί εμπλουτισμό σε U-235 σε ποσοστό 3%. Αντίστοιχα για πυρηνικά όπλα απαιτεί απο 80-90% U-235. Συνεπώς η αναγωγή της αξίας των κοιτασμάτων ουρανιου δεν πρέπει να γίνεται με βάση τους μετρικούς τόνους του φυσικού επι την τιμή του καθαρού ουρανίου U-235 . Άρα η παραπάνω αποτίμηση της αξίας του ουρανίου είναι σαν να λέμε ότι έχουμε 10 πορτοκάλια διακοσίων γραμμαρίων το ένα τα οποία τα εκτιμούμε ώς ίσης αξίας με 2 κιλά αιθέριου έλαιου πορτοκάλι. Τα ορυκτά στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα, δεν είναι μύθος όπως κάποιοι θελουν να περάσουν στον κόσμο. Αλλα η αξία τους σίγουρα δεν θα έκανε την Ελλάδα μια νέα Ελβετία. Ιστορικά όλοι γνωρίζουμε ότι οι αποικιοκράτες όπου μύρισαν κέρδος απο φυσικό πλούτο, πήγαν και τον εκμεταλεύτηκαν.... Δεν νομίζω λοιπόν ότι αν είχαμε τον ορυκτό πλούτο του Ζαϊρ θα μας είχαν αφήσει έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή