Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

'Πράσινο φως' για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης!

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος το έργο με... τα 21.000 κάτοπτρα που θα δίνει ισχύ 38 Μεγαβάτ- Η Επένδυση στην Κρήτη φτάνει τα 141 εκατ. ευρώ!
'Πράσινο φως' για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης!

Ενημερώθηκε: 27.07.2011 // 08:12

Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε χθες από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης! Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000 στρεμμάτων και με 21000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ. Η επένδυση παρουσιάστηκε χθες από το διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατομμύρια ευρώ.


Ο ηλιοθερμικός σταθμός της “NUR-MOH” είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη
(Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιούργησουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα
μέγιστα, όπως εξήγησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.


“Ο ηλιοθερμικός σταθμός χρησιμοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγει ατμό. Ο ατμός μέσω ατμοστρόβιλου περιστρέφει ηλεκτρογεννήτρια και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια” εξήγησε ο κ. Μπουτάρης στην επιτροπή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο και την επένδυση όσον αφορά το περιβαλλοντικό της μέρος.


“Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία δεν μπορούσαμε ασφαλώς να πούμε όχι παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν” εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης κ। Νίκος Καλογερής.

Πηγές।

http://www.cretalive.gr/new/44494/crete/Prasino_fos_gia_to_megalutero_iliothermiko_parko_tis_Europis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου