Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον Άντρα



Όταν ο Θεός δημιούργησε τον Γάιδαρο, του είπε :

«Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στη πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις δε 50 χρόνια».

Και ο Γάιδαρος απάντησε : «50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ σκληρή, δώσε μου καλύτερα 30 χρόνια». Έτσι και έγινε.

Μετά ο Θεός δημιούργησε τον Σκύλο και του είπε :

«Θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του, θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις 25 χρόνια».

Τότε ο Σκύλος απάντησε : «Θεέ μου 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται, δώσε μου καλύτερα 10 χρόνια». Έτσι και έγινε.

Ύστερα ο Θεός δημιούργησε τον Πίθηκο και του είπε :

«Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας, θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις 20 χρόνια».

Τότε ο Πίθηκος απάντησε : «Θεέ μου 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου είναι πολλά, δώσε μου καλύτερα 10 χρόνια». Έτσι και έγινε. Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε και τον Άντρα και του είπε :

«Είσαι ένας άντρας. Το μόνο λογικό δημιούργημα που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη λογική σου και θα επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματά μου και θα ζεις μόνο 20 χρόνια».

Τότε ο Άντρας απάντησε : «Θεέ μου να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο Γάιδαρος, τα 15 που άφησε ο Σκύλος και τα 10 που άφησε ο Πίθηκος». Έτσι και έγινε.

Από τότε ο Άντρας ζει 20 χρόνια σαν Άντρας, μετά παντρεύεται δουλεύει 20 χρόνια σαν Γάιδαρος από το πρωί ως το βράδυ και κουβαλά βαριά πράγματα. Μετά αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν Σκύλος, φρουρώντας το σπίτι του και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένειά του και αφού γεράσει πια, παίζει σαν το βλάκα και κάνει τον γελωτοποιό για δέκα χρόνια ακόμα στα εγγόνια του.

Πηγή.

http://ipapanik.wordpress.com/2011/01/01/theos-andras/

2 σχόλια:

  1. πολύ έξυπνο το ανέκδοτο φίλε μου αλλά κάτι για τις γυναίκες δεν έγραψες που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν όλα αυτά αλλά και παραπάνω.....να σαι καλά !!! Μου άρεσε πολύ η φωτό του άντρα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις κανέναν άνδρα νά παραδέχεται
    πώς οί γυναίκες προσφέρουν Μαριλένα?
    Έξ΄αλλου τό δείχνει καί ή φωτογραφία!
    Νά περνάς καλά έκει στήν Κρήτη πού είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή