Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Πρόβλημα για τούς ηλιακούς συλλέκτες αποτελεί η νύκτα, ενώ ακόμα κι όταν λάμπει ο Ήλιος την ημέρα, τον εμποδίζουν σύννεφα και σκόνη. Τι μπορούμε να κάνουμε γι΄ αυτό; Να βάλουμε ηλιακές κυψέλες στο διάστημα!

Αυτό σχεδιάζει να κάνει για πρώτη φορά, μια αμερικάνικη εταιρεία, η Solaren, η οποία συμφώνησε με τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας τής Καλιφόρνιας, την Pacific Gas & Electric, για ένα σύστημα δορυφόρου με ηλιακά πάνελς σε τροχιά, που θα βλέπουν τον Ήλιο συνεχώς.

Η ενέργεια θα μετατρέπεται σε ραδιοκύματα, τα οποία θα εκπέμπονται σε σταθμό στη Γη, όπου θα μετατρέπονται σε ηλεκτρισμό παρέχοντας ρεύμα σε 150.000 σπίτια στην Καλιφόρνια. Το σύστημα θα είναι έτοιμο το 2016.


 
Ο επιστημονικός σύμβουλος τού υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α., Ντουάιτ Ουίλιαμς, δήλωσε: «Είναι θέμα μηχανικής. Είναι η ίδια τεχνολογία ραδιοφωνικών εκπομπών, αλλά δεν έχει θεωρηθεί βιώσιμη για την παραγωγή ενέργειας. Η ιδέα είναι αρκετά απλή. Ο ηλεκτρισμός έχει ηλεκτρομαγνητική συνιστώσα. Οι ηλιακές κυψέλες στο διάστημα θα συλλέγουν την ενέργεια τού Ήλιου, θα την μεταφέρουν σ΄ αυτή τη συνιστώσα, η οποία θα εκπέμπεται στη Γη με επαρκή ρυθμό, όπου θα μετατρέπεται ξανά σε ηλεκτρική ενέργεια».

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας προσπάθειας, η οποία εκτιμάται, ότι στο μέλλον θα προσφέρει πολλά περισσότερα.

ΠΗΓΗ
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2460

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου