Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η εθνική ομάδα πόλο, «βύθισε» την Τουρκία και πήρε την πρόκριση

2

Περίπατο έκανε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέναντι στην Τουρκία την οποία συνέτριψε με 20-2, κάνοντας το 3Χ3 στον Α’ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για την εξάδα του θεσμού.

Η ελληνική ομάδα εξασφάλισε έτσι την παρουσία της στο προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον, ενώ παράλληλα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει του χρόνου στη Βαρκελώνη, και στο επόμενο Ευρωπαϊκό (Βουδαπέστη 2014).

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στρέφει την προσοχή του στα σαφώς πιο απαιτητικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ουγγαρία, το Σάββατο στις 20:00.

Το ματς απέναντι στην Τουρκία δεν αντέχει σε κριτική, ούτε προσφέρεται για συμπεράσματα, αφού η πιεστική άμυνα που εφάρμοσε ο Ντράγκαν Άντριτς «στραγγάλισε» την αδύναμη Τουρκία, που στις περισσότερες επιθέσεις της δεν κατάφερε καν να σουτάρει (έκανε συνολικά 21 λάθη σε 43 κατοχές!).

Η εθνική είχε επιθετικό πρόβλημα στην πρώτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο σκόραρε μόνο μία φορά, κι αυτή με παίκτη παραπάνω, αλλά στη συνέχεια βρήκε τις λύσεις, κυρίως στον παραπάνω (8/11) και στην κόντρα (πέντε γκολ). Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 7-0 και ο Θεοδωρόπουλος «έγραψε» στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου το 8-0, πριν ο Τσαγκατάι σκοράρει για πρώτη φορά για την ομάδα του, μετά από σχεδόν 19 λεπτά αγώνα.

Ο 22χρονος Τούρκος πέτυχε λίγο αργότερα ακόμη ένα γκολ (8-2), που έμελλε να είναι το τελευταίο που δέχθηκε η εθνική: Με σαφώς περισσότερες δυνάμεις, οι διεθνείς μας έκαναν ως το τέλος ένα σερί 12-0, σημειώνοντας εννέα τέρματα στην τελευταία περίοδο. Ο («άσφαιρος» ως εκείνο το σημείο) Ανδρέας Μιράλης, πρώτος σκόρερ του τουρνουά μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα στο τελευταίο οκτάλεπτο και έφτασε συνολικά τα 12 γκολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα έξι με πέναλτι। [sports.in.gr]

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου