Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αλβανία: Ξεκίνησε η φύτευση της παπαρούνας για τη δημιουργία χασίς


Η χώρα που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση...  θα προσδώσει αυτάρκεια στις ανάγκες των Ευρωπαίων χασισοποτών...




Τη Δευτέρα το βράδυ (χθες) έγινε δημόσια γνωστό τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιβόητη περιοχή Λαζαράτες της Αλβανίας.

Σε μια εποχή που υπάρχει η διεθνής κατακραυγή για τους χασισέμπορους παραγωγούς και διακινητές  της Αλβανίας, καθώς και σε μια περίοδο που η αλβανική αστυνομία ... διεξαγάγει  εκστρατείες "ευαισθητοποίησης" των κατοίκων της περιοχής, για την φύτευση των ριζών παραγωγής οπίου, οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες της χασισοφυτείας, είναι απτόητοι.

«Στην πραγματικότητα- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- η φύτευση δεν έχει ακόμη αρχίσει στην αλβανική γη, αλλά, ήδη, οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει φυτώρια, εμφυτεύοντας σπόρους σε μικρά πλαστικά δοχεία, τα οποία διατηρούν, προς το παρόν, στις αυλές των σπιτιών τους.

Οι κάτοικοι στο χωριό Λαζαράτ, της Αλβανίας, δείχνουν ότι εξακολουθούν να αγνοούν τις 'σειρήνες' και  δημιουργούν χασίς, αφού βλέπουν ότι το προϊόν αυτό είναι  αρκετά κερδοφόρο. Η  τιμή του χασίς στο τόπο παραγωγής κυμαίνεται από  25-300 ευρώ ανά κιλό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου