Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ
Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...


Γιάννης Μακρυγιάννης

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να...
πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά.

Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.

Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!

Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου