Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προφυλακτικό δαγκάνα για βιαστές!!!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBSGPUiV7YAByUmpIdJjPfsPKZiIETOrIzcN6PDVxLGb96v5XQ7iASQ2mGsZFuD51tbsK8nf7WsOecdSoas63reTjwQjgFHUAqMbY9KfCuTnGOAWQingHHEaxGD4vSiWk0fVIiyH8mIdwu/s400/gunaikeio+prof.jpgΗ Dr. Sonnet Ehlers είχε βάρδια στο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν…όταν ένα θύμα βιασμού εμφανίστηκε μπροστά της, μία κοπέλα “ζωντανή νεκρή”. “Με κοίταξε και μου είπε.. 'Μόνο να είχα δόντια εκεί κάτω..'. Τότε ήταν που της υποσχέθηκα ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τις...
γυναίκες, που έρχονται σ΄ αυτή τη θέση”, είπε. 40 χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, “γεννήθηκε” το προϊόν εκείνου του βιασμού, το Rape-aXe, το γυναικείο προφυλακτικό, που δεν αφορά στην... αντισύλληψη, αλλά στην προστασία των γυναικών από τους επίδοξους βιαστές τους.

Σύμφωνα με το BBC, η παρουσίαση του Rape-aXe πραγματοποιήθηκε στη Ν. Αφρική, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

“Η γυναίκα τοποθετεί το προφυλακτικό στον κόλπο της, όπως ακριβώς ένα ταμπόν. Στο γύρο μέρος του ωστόσο, το Rape-aXe έχει ραβδώσεις, που περισσότερο μοιάζουν με δόντια, τα οποία “εγκλωβίζουν” το αντρικό μόριο κατά τη διείσδυση. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, μόνο γιατρός μπορεί να το αφαιρέσει”, δήλωσε η Ehlers, που ελπίζει ότι στο μεσοδιάστημα, θα έχουν σπεύσει οι αρχές για τη σύλληψη του δράστη.

“Πονάει πολύ και ο δράστης δεν μπορεί ούτε να ουρήσει ούτε καν να περπατήσει, για όσο το 'φοράει'. Αν μάλιστα επιχειρήσει να το αφαιρέσει, αυτό γίνεται ακόμα πιο σφιχτό, χωρίς ωστόσο να τραυματίζει το δέρμα του”, υπογράμμισε η ίδια.

Η γιατρός ανέφερε πως πούλησε το σπίτι και το αυτοκίνητό της για να υποστηρίξει οικονομικά το εγχείρημά της, ενώ συμβουλεύτηκε γυναικολόγους, φυσιοθεραπευτές και μηχανικούς, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα είναι απόλυτα ασφαλές στη χρήση του.

Η Ehlers, μητέρα δύο κοριτσιών, επισκέφτηκε μάλιστα καταδικασμένους βιαστές, για να διαπιστώσει το κατά πόσο η συγκεκριμένη μέθοδος θα τους απέτρεπε από το να προβούν στο έγκλημα του βιασμού και διαπίστωσε ότι μερικοί μόνο θα το λάμβαναν υπόψιν.

Την ίδια στιγμή, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε νέα ανακάλυψη, υπάρχουν και αρνητικές αντιδράσεις. Ορισμένες γυναίκες δηλώνουν πως το γυναικείο αυτό προφυλακτικό δεν αποτελεί μακροχρόνια λύση, ενώ ενδέχεται να θυματοποιήσει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες – θύματα βιασμού, που θα δεχθούν την οργισμένη αντίδραση του βιαστή τους, από τη στιγμή που θα πιαστεί στη “δαγκάνα”, ενώ άλλες κάνουν λόγο για υποδούλωση της γυναίκας, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε ψυχολογικά τραύματα.

Σημειώνεται τέλος, πως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών σταδίων, το Rape-aXe θα πωλείται έναντι 2 δολαρίων.
http://wwwaristofanis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου