Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο δρόμος της ντροπής

Ο δημόσιος εξευτελισμός μίας γυναίκας στην προσπάθεια να σώσει το έξι μόλις μηνών μωρό της ξεκίνησε ως ένα "πείραμα" εν αγνοία της. Η αποκάλυψη της εξαπάτησης ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη που συγκέντρωσε το ποσό που είχε ανάγκη.

Μαρίνα Κουτσούμπα - Μάρτιος 28 2011
Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Xie Sanxiu με την έξι μηνών κόρη της Hou Shanshan βρήκε ανταπόκριση. Η υπόσχεση του χρήστη "Rich Son in Guangzhou" να της δώσει 20.000 γιαν για να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο το μωρό της που διαγνώστηκε με καρκίνο, ώθησε την Xie Sanxiu να διανύσει απόσταση ενός χιλιομέτρου γονατιστή, κρατώντας μάλιστα τη Hou Shanshan στην αγκαλιά της.
"Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη στον κόσμο. Εσύ γιατί το αξίζεις; Δεν έχουν όλοι καλή καρδιά στην κοινωνία. Είπες ότι είσαι διατεθειμένη να χάσεις τη ζωή σου για την υγεία του παιδιού σου. Μόνο λόγια. Ποιος μπορεί να σε πιστέψει; Τι λες να διανύσεις γονατιστή ένα χιλιόμετρο; Αν το κάνεις, θα σου δώσω αμέσως 20.000 γιαν", έγραψε αρχικά ο χρήστης "Rich Son in Guangzhou".
Ούσα απεγνωσμένη, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έτσι στις 22 Μαρτίου πήρε στην αγκαλιά της την κόρη της και γονατιστή διέσχισε απόσταση ενός χιλιομέτρου σε μία από τις πολυσύχναστες πόλεις της Κίνας.

"Ανεξάρτητα από τον αέρα και τη βροχή πρέπει να πάω για να σώσω το μωρό μου. Ελπίζω να κρατήσει την υπόσχεσή του", ανέφερε σε δημοσιογράφους η Xie Sanxiu. Λίγο αργότερα αποδείχτηκε πως ο συγκεκριμένος χρήστης είχε εξαπατήσει τη γυναίκα.
Το συναίσθημα της αγανάκτησης του κόσμου μετατράπηκε άμεσα σε συμπόνοια και τελικά μέσα σε δύο μέρες συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 280.000 γιαν (20.000 λίρες) στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Στην πραγματικότητα, το ψευδώνυμο "Rich Son in Guangzhou" ανήκε στον Shi Jinquan, υπάλληλο του φόρουμ Tianya.cn, όπου είχε αρχικά αναρτηθεί η έκκληση της γυναίκας για βοήθεια.
O υπάλληλος του φόρουμ Tianya απολύθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του στην υπόθεση, με τον ίδιο να σημειώνει πως μπορεί τα μέσα να μην ήταν ευγενή, αλλά το έκανε για να βοηθήσει. "Η κοινωνία είναι τόσο αδιάφορη και σκληρή. Εάν θα μπορούσε να αποκτήσει τη βοήθεια όταν τη ζήτησε, δεν θα έκανα αυτό το κόλπο. Ήταν η έσχατη λύση", προσέθεσε.

Η γυναίκα, μόλις αποκαλύφθηκε πως ο "δρόμος της ντροπής" ήταν απλά ένα κόλπο, προσφέρθηκε να επιστρέψει το ποσό που είχε συγκεντρωθεί διαδικτυακά। "Δεν είμαι μορφωμένη και δεν γνωρίζω από τέτοια κόλπα. Δεν είμαι η τέλεια μητέρα, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Είμαι απλά μία φτωχή μητέρα. Μία μητέρα που προσπαθούσε να σώσει την κόρη της", σημείωσε η Xie Sanxiu.

http://santosight.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Η αγάπη για το παιδί σου μπορεί να σε οδηγήσει στην άλλη άκρη του κόσμου γονατιστή. Η απανθρωπιά όμως που επέδειξε αυτός ο άνθρωπος ήταν εξοργιστική. Πραγματικά η ανάρτησή σου αυτή, που είναι ένα αληθινό γεγονός με συγκίνησε πολύ. Οι αντιθέσεις της ζωής και στους χαρακτήρες των ανθρώπων αποκαλυπτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά συναισθήματα είναι αμοιβαία Μαριλένα
    Ή άνθρωπινη βλακεία στό μεγαλείο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή