Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χονγκ-Κονγκ: Στον Γ. Κουβαρά το Α' βραβείο Μυθοπλασίας του Mobile Film Awards

Το shoot_it πέτυχε μια μεγάλη διάκριση της ελληνικής συμμετοχής στα International Mobile Film Awards του Hong Kong, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο για το ψηφιακό σινεμά και το mobile screening. Το Thumbnail του Γιώργου Κουβαρά απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία ξεπερνώντας χώρες όπως η Κορέα, η Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα κ.α και ήρθε 2ο στη γενική κατάταξη.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2011 και το shoot_it ήταν ένα από τα μόλις 10 επιλεγμένα φεστιβάλ ταινιών κινητού τηλεφώνου, που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης 21 με 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και σεμινάρια με θέμα το ψηφιακό σινεμά, το ρόλο του κινητού στον τομέα της έκφρασης, τη σημαντική ανάπτυξη, που παρουσιάζει καθώς και το μέλλον της προβολής ταινιών από κινητό τηλέφωνο.

Το shoot_it, που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης πολιτιστικών γεγονότων Locomotiva, είναι ένας διαγωνιστικός θεσμός φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, αποκλειστικά με τη χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου. Απευθύνεται στο κοινό που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο σαν πολυμηχανή, αγαπά την τέχνη του video και την φωτογραφία.

To shoot_it ολοκληρώνει στις 31 Μαρτίου τον 2ο χρόνο ζωής του με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις. Η επόμενη χρονιά αναμένεται με ανυπομονησία και πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες!

Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό και τους όρους συμμετοχής στο www.shootit.gr

http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου