Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΓΑΪΔΑΡΟΥ....

http://hellenicnationalisticunion.blogspot.com/

Διάβασα τις προάλλες μια ανάλυση για το τι ακριβώς είναι τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας CDS επί το ελληνικότερο και μου ‘ρθε στο μυαλό η ιστορία του ψόφιου γαϊδάρου…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο φίλοι ο Γιώργος και ο Ντομινίκ ο Γάλλος και τα έπιναν σ’ ένα μπαρ. Κάποια στιγμή γυρνάει ο Ντομινίκ και λέει στον Γιώργο: «Θέλω να αγοράσω τον γάιδαρο σου». « Εντάξει, αλλά θέλω 100 ευρώ» απάντησε ο Γιώργος. Ο Ντομινίκ έβγαλε τα 100 ευρώ και του τα έδωσε και συμφώνησαν το επόμενο μεσημέρι να περάσει ο Ντομινίκ από τη φάρμα του Γιώργου για να πάρει το γάιδαρο.
Την άλλη μέρα κατά το μεσημεράκι ο Ντομινίκ πήγε στο αγρόκτημα του Γιώργου και τον βρήκε να κάθεται στην αυλή περίλυπος. «Ήρθα για τον γάιδαρο» του είπε. «Ξέρεις Ντομινίκ, ο γάιδαρος ψόφησε» απάντησε ο Γιώργος.
«Τότε δώσε μου πίσω τα 100 ευρώ» είπε ο Γάλλος.
«Λυπάμαι Ντομινίκ αλλά τα λεφτά τα ξόδεψα» είπε ο Γιώργος
Ο Γάλλος αφού σκέφθηκε λίγο είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον ψόφιο γάιδαρο».

Πέρασε καιρός από εκείνη τη μέρα που ο Ντομινίκ είχε πάρει τον ψόφιο γάιδαρο και οι δύο φίλοι δεν είχαν συναντηθεί. Μια μέρα συναντήθηκαν πάλι στο ίδιο μπαρ.
«Τι έκανες με τον ψόφιο γάιδαρο;» ρώτησε ο Γιώργος.
«Φίλε μου ο ψόφιος γάιδαρος άξιζε χρυσάφι», αποκρίθηκε ο Γάλλος.
«Μα καλά πώς;» είπε με έκπληξη ο Γιώργος.
«Άκου, πήγα στο διπλανό χωριό και έβαλα ένα γάιδαρο σε λοταρία. Πούλησα 500 λαχνούς προς 2 ευρώ και έβγαλα 1000 ευρώ».
«Μα καλά και τι έδωσες στο νικητή;» ρώτησε ο Γιώργος.
«Εδώ είναι το ωραίο…», απάντησε ο Ντομινίκ, «Όταν ήρθε ο νικητής της λαχειοφόρου, του είπα ότι ο γάιδαρος ψόφησε, του έδωσα τα 2 ευρώ του λαχνού και 50 Ευρώ αποζημίωση. Έτσι έβγαλα 1000 ευρώ από τον ψόφιο γάιδαρο, έδωσα 100 σ’ εσένα και 52 στον νικητή δηλαδή 848 ευρώ καθαρό κέρδος».

ΥΓ. Όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι και στην ιστορία μας, ο Γιώργος μένει μαλάκας, ο Ντομινίκ τα οικονομάει (γιατί στην εποχή μας μπορείς να πουλήσεις τα πάντα, από ένα ψόφιο γάιδαρο ως τη χρεοκοπία μιας χώρας) κι ο δόλιος γαϊδαράκος μπορεί να κλάνει (παράγει πλούτο), αλλά ποτέ δεν ανασταίνεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου