Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Παραλλαγή ζώων. Πενήντα μοναδικές φωτογραφίες



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα από τα αξιοθαύμαστα «μυστήρια» της φύσης ή μια ιστορία που σχετίζεται με την εξέλιξη των ειδών; Μήπως τα ζώα και τα φυτά προήλθαν από κοινό πρόγονο; Άραγε τα ζώα αυτά προσαρμόστηκαν στα χρώματα του φυσικού τους περιβάλλοντος ή μήπως επιβίωσαν επειδή διέθεταν εξ αρχής την εμφάνιση που έμοιαζε με το φυσικό τους περιβάλλον; Όπως και να έχει το θέμα οι φωτογραφίες είναι μοναδικές.

Ισχύει άραγε κάτι ανάλογο και στο ανθρώπινο κοινωνικό περιβάλλον; Γιατί λέγεται το «Λύκος με προβιά (αρνιού)»; Ξέρετε για ποιους –κατ’ εξοχήν – το λένε; Να το πάρει το ποτάμι; Να το πάρει. Το λένε για τα ιερατεία της χριστιανικής θρησκείας. Μήπως κάνω λάθος; Μήπως λέω ψέματα;

Φοράνε οι λύκοι την προβιά της αγάπης του βοσκού προς τα προβατάκια του, μπαίνουν μέσα στο κοπάδι και τ’ αρμέγουν. Και για τις γιορτές τους, ξεδιαλέγουν τα πιο τρυφερά για τις σούβλες τους. Στους δε γάμους, απολαμβάνουν ψητά μόνον από μπουρδισμένους (ευνουχισμένους) τράγους ή κριάρια, επειδή το κρέας τους είναι τρυφερό και νοστιμότατο. Σ’ όλη την Ελλάδα οι κτηνοτρόφοι κάνουν αυτό το έθιμο.

Δείτε τις φωτογραφίες από: http://translate.google.gr/translate? ... 26bih%3D711%26prmd%3Divns

τις οποίες αλίευσα από http://www।piperies.gr/

http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=2320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου