Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Οι μεγάλες απάτες της ιστορίας» του Ερικ Τσαλίν, ένα βιβλίο για τις δολιότητες από καταβολής κόσμου

Ένα βιβλίο με τις δολιότητες από καταβολής κόσμου, τις θρησκευτικές απάτες, τα στρατηγικά τεχνάσματα, τις πλαστογραφίες, τις πλαστοπροσωπίες, τις προδοσίες, τις παραπλανήσεις , τις εξαπατήσεις και, γενικά, κομπίνες επιπέδου σε 256 σελίδες, με 80 φωτογραφίες, πολλούς πίνακες και σχεδιαγράμματα που έγραψε ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ Ερικ Τσαλίν.
«Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το πεδίο της μάχης, τους κόλπους της εξουσίας η τα γραφεία των πολυεθνικών, το ανθρώπινο είδος έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο δόλιων τεχνικών», τονίζει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου.
Σύμφωνα με τα ιερά κείμενα, η ιστορία της ανθρωπότητας ξεκινάει με δύο απάτες: αυτή που διέπραξε ο Όφις προς την Εύα, και, αμέσως μετά έχουμε την εξαπάτηση του Αδάμ από την Εύα.
Η πλέον δημοφιλής παραπλάνηση είναι αυτή των Τρώων από τους Έλληνες μέσω του Δούρειου Ίππου, ενώ η επιφανής απάτη του σήμερα είναι αυτή του γλυκομίλητου αμερικανοεβραίου Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος κατέστρεψε χιλιάδες ιδιώτες επενδυτές , εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που είχαν επενδύσει σε ένα ψεύτικο επενδυτικό κεφάλαιο, αποκομίζοντας 65 δις δολάρια. Αυτός ο άνθρωπος, τηρώντας διπλά βιβλία, εξαπάτησε ακόμη και τους γιούς του, οι οποίοι τον κατήγγειλαν στις αρχές. Αλλά η θρυλική Πάπισσα Ιωάννου κρατάει τα σκήπτρα: Η Ιωάννα γεννήθηκε στη γερμανική πόλη Μάιντς. Ταξίδεψε μεταμφιεσμένη σε άνδρα με έναν εραστή της στην Αθήνα όπου σπούδασε τέχνες. Εργάστηκε στην Παπική αυλή εκπλήσσοντας με τη διάνοιά της. Εξελέγη στο θρόνο ως Πάπας Ιωάννης γύρω στο 880 μ.Χ. Δύο χρόνια μετά την εκλογή της 9, καθώς ίππευε σε μια πομπή από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου προς το ναό του Λατεράνο , την έπιασαν οι ωδίνες και γέννησε σε πλήρη θέα του κόσμου ! Λέγεται από κάποιους χρονικογράφους, ότι καθαιρέθηκε αμέσως και θανατώθηκε με λιθοβολισμό.
Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χριστιανικά λείψανα είναι η Σινδόνη του Τορίνου . Πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι λινού υφάσματος με το οποίο τάφηκε ο Χριστός και αποτυπώθηκε η μορφή του. Όμως , επιστήμονες που το εξέτασαν με ραδιενεργό άνθρακα το 1988 , αποφάνθηκαν ότι αποτελεί πονηρή μεσαιωνική πλαστογραφία. Άλλο: το 1517 ο Δομινικανός μοναχός Ιωάννης Τέτσελ πουλούσε συγχωροχάρτια στη Γερμανία, προσπαθώντας να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακατασκευή της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, υποσχόμενος όχι μόνο την απαλλαγή από την προσωρινή τιμωρία, αλλά και την άφεση από αμαρτήματα που θα διαπράττονταν στο μέλλον. Το 1567 η Σύνοδος του Τρεντ κατάργησε το αξίωμα του συγχωρητή και μετά ο Πάπας Πίος ο 4ος ακύρωσε όλα τα συγχωροχάρτια που είχαν αγορασθεί ορίζοντας πως μόνο ο ίδιος επιτρεπόταν να δίνει τέτοια χαρτιά.Η εξαπάτηση που είχε ευεργετικές συνέπειες στην ανθρωπότητα ήταν αυτή της επιχείρησης «Καρτερία», στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στρατηγός Αϊζενχάουερ, για να παραπλανήσει τον Χίτλερ ότι θα πραγματοποιήσει απόβαση στο Καλαί της Γαλλίας , στο πιο στενό της Μάγχης, σχημάτισε στο Κεντ και στο Σάσεξ της Βρετανίας- που είναι απέναντι - ένα φανταστικό στρατηγείο δήθεν υπό τη διοίκηση του στρατηγού Πάτον . Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν άδειες σκηνές, φορτηγά από κόντρα πλακέ, λαστιχένια τεθωρακισμένα, ψεύτικα αποβατικά σκάφη και αληθοφανείς διαταγές μέσω ασυρμάτου . Οι Γερμανοί, όταν έπιασαν τα σήματα προετοιμασίας της απόβασης μετέφεραν εσπευσμένως δυνάμεις από τη Νορμανδία στις ακτές του Καλαί. Σε λίγο οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στην αποδυναμωμένη Νορμανδία και έτσι άνοιξαν δρόμο για την απελευθέρωση της Ευρώπης .
«Το κέρδος είναι γλυκό, ακόμη και να είναι αποτέλεσμα απάτης», έλεγε ο Σοφοκλής από τη αρχαιότητα. Ο συγγραφέας επισημαίνει ότι η μηχανορραφία πετυχαίνει γιατί ο άνθρωπος, και ο πονηρός και ο έξυπνος, είναι έτοιμος να πιστέψει τα πάντα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
(Κώστας Μαρδάς)

Πηγή

http://efagonizesthe.blogspot.com/2011/06/blog-post_657.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου