Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ…ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ..ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΙΣΟΒΙΑ.


Αυτή ήταν η απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου σήμερα…το οποίο δημιουργεί δεδικασμένο αν δεν αλλάξει (που θα αλλάξει) η απόφαση στο εφετείο..

Το δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας…

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.

Μετά τη δίκη που κράτησε περίπου 13 ώρες με ενδιάμεσες διακοπές (άρχισε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης), ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση. Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του iliatora.gr, είχε εξελιχθεί ως εξής:

Το συμβάν έγινε στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου. Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.

Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.

Η ποινή που του επέβαλε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

http://filonohpontou.wordpress.com/2011/04/07/elate/

ἐγκληματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου