Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι ομοφυλόφιλοι έριξαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=8774
Η Ρώμη έχει συνδεθεί πολύ με την ομοφυλοφιλία στον κινηματογράφο.

The Telegraph
«Επιδημία ομοφυλοφιλίας και θηλυπρέπειας». Αυτό κρυβόταν πίσω από την παρακμή και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σύμφωνα με τον Ιταλό ιστορικό Roberto de Matei. Σύμφωνα με δηλώσεις του σε καθολικό ραδιοσταθμό στη χώρα του, ο ιστορικός και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας συσχέτισε την απαρχή της πτώσης της Αυτοκρατορίας με την κατάληψη από τους Ρωμαίους τον 2ο αι. π.Χ. της Καρχηδόνας - «παραδείσου ομοφυλοφίλων» - και έτσι «η παρουσία ορισμένων ομοφυλόφιλων μόλυνε τους υπόλοιπους καλούς Ρωμαίους».

Όπως ήταν φυσικό, οι ρατσιστικές δηλώσεις του δηλωμένου συντηρητικού de Matei προκάλεσαν την οργή τόσο ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων δημόσιων προσώπων που ζήτησαν την απομάκρυνσή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών αλλά και την παραπομπή του θέματος στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Για το θέμα έχουν ήδη συγκεντρωθεί 7.000 υπογραφές ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και απλών πολιτών.

Η ομοφυλοφιλία έχει πολλές φορές ληφθεί ως μέρος της τρυφηλής ζωής των Ρωμαίων όπως είχε αναπτυχθεί – σύμφωνα και με γραπτές μαρτυρίες – μετά την κατάκτηση των ανατολικών επαρχιών της Αυτοκρατορίας. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες για ευρεία διάδοση ομοφυλοφιλικών πρακτικών σε διαφορετικά πλαίσια (π.χ. στρατιωτική ζωή) δεν επιτρέπουν τέτοια σύνδεση ενώ και η κατάκτηση της Καρχηδόνας θεωρείται όχι η αρχή της πτώσης αλλά ένα καθοριστικό σημείο ανάπτυξης της Ρώμης σε μεσογειακή κυρίαρχη δύναμη. Τέλος, για να διαπιστωθεί η επιστημονική ανεπάρκεια του κ. de Matei, να σημειωθεί ότι από την πτώση της Καρχηδόνας μέχρι την πτώση της Ρώμης σε βάρβαρες φυλές το 410 μ.Χ. μεσολαβεί σχεδόν μισή χιλιετία!

Πηγή: The Telegraph, 11/04/11

Ζ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου