Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τί νὰ τὸν κάνουμε τὸν πόλεμο;



Τροχαία ατύχηματα
Στους 23 ανήλθε φέτος ο αριθμός των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό η φετινή έξοδος για το Πάσχα σημαδεύτηκε από 21 θανατηφόρα δυστυχήματα, από όπου σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, 32 ατυχήματα με..
σοβαρό τραυματισμό και 220 ατυχήματα, όπου οι εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πυροτεχνήματα
Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, από την κατασκευή και χρήση βεγγαλικών την Μεγάλη Εβδομάδα. Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο Μανδρικό Ρόδου σκοτώθηκαν...
ένας 39χρονος και ένας 30χρονος, ενώ κατασκεύαζαν βαρελότα σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο.
Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας.
Όπως έγινε γνωστό, 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ειδικού τύπου στην οποία ανοίγει αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στην είσοδο του ναού της ενορίας και να τραυματίσει το αγοράκι που ήταν εκεί με τους γονείς του.
Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και ακολούθως στο «Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε το αριστερό του μάτι. Ο 25χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Ακόμη στη περιοχή Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης ένας 11χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από χρήση βεγγαλικών τα οποία πυροδότησε μαζί με μια 12χρονη το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 34χρονη μητέρα τους κοριτσιού, που είχε πάρει κρυφά τα βεγγαλικά, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα.
Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/23-2.html

2 σχόλια:

  1. έλεος με τις κροτίδες....Στην Αυλίδα που ήμουν ρίξανε πάλι όπως κάθε χρόνο πολλά βεγγαλικά. Δεν άκουσα ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αλλά τι φταίμε όλοι εμείς. Τι φταίει αυτό το παιδί να χάσει το μάτι του στα καλά του καθουμένου...κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας να συμμορφώσουμε αυτούς που δεν έχουν μυαλό στο κεφάλι τους γιατί το έθιμο καταντά επικίνδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν τολμάς νά τούς μιλήσεις Μαριλένα
    σού λένε ότι τούς χαλάς τό έθιμο
    οί βάρβαροι..όσο γιά τά παιδιά τους!!
    τά έχουν γιά πειραματόζωα...δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή