Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Νέα μόδα στην Κίνα: Μπρελόκ ...μίνι ενυδρείο!

http://oxafies.blogspot.com/2011/04/blog-post_1528.html

Μια νέα μόδα ξεκίνησε στην Κίνα, που θέλει ζωντανά ψάρια και μικρά χελωνάκια να βρίσκονται σε μικρές πλαστικές σακούλες, οι οποίες αποτελούν τον κορμό ενος μπρελόκ!
Τα συγκεκριμένα μπρελόκ έχουν γίνει τα πιο δημοφιλή αντικείμενα και πωλούνται στις εισόδους του μετρό και των τρένων
σε ολόκληρη την Κίνα. Οι Κινέζοι θεωρούν τα μπρελόκ με τις χελώνες και τα ψάρια ως φυλαχτά και ότι μπορούν να τους φέρουν καλή τύχη.
Ωστόσο οι ομάδες προστασίας των ζώων έχουν εξοργιστεί και τους χαρακτηρίζουν ως το τέλειο παράδειγμα «κακοποίησης των ζώων». Σύμφωνα με τους πωλητές, το χρωματιστό νερό στο μίνι ενυδρείο περιέχει θρεπτικά συστατικά που επιτρέπουν σ ψάρια και στις χελώνες να ζουν μέσα για μήνες.
Ενώ οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτύρονται κατά την πώληση των μπρελόκ, δεν υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούν να κάνουν, καθώς η Κίνα έχει νομοθεσία που αφορά μόνο στα άγρια ζώα, αν τα ζώα δεν είναι άγρια ​​ζώα, τότε δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. Οι ακτιβιστές ελπίζουν πως ο κόσμος θα καταλάβει και σύντομα θα σταματήσει την αγορά αυτών των μπρελόκ μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγή τους.



siteseeing.गर



1 σχόλιο:

  1. Έλεος πια με τις πρωτοτυπίες....τι άλλο θα σκαρφιστούν οι Κινέζοι... Είχα ολόκληρο ενυδρείο και όταν μου ψώφαγε ένα ψάρι αισθανόμουν χάλια, και με τι φροντίδα τα περιποιόμουν και δεν τα κατάφερα...όχι να τα κουβαλάς εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτό το mini σακουλάκι και να τα κοπανάς και με τα κλειδιά σου...σίγουρα κακή τύχη για τα καημένα τα ψαράκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή