Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν φαινόλη..Το δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

http://img.protothema.gr/0BF23EFE51F2DDB8B6C0F1C07746110C.jpgΓερμανοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι νέοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και φαινόλης, ενός δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Οι ερευνητές προειδοποιούν να μην....
αφήνουμε τα παιδιά μας να κοιμούνται πολύ κοντά σε λαμπτήρες φθορισμού, επειδή εκπέμπουν καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Η ΕΕ έχει λάβει μέτρα για την αντικατάσταση όλων των κανονικών λαμπτήρων με τις νέες λάμπες εξοικονόμηση ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αλλά από όσο φαίνεται τα νέα φωτιστικά δεν είναι και τόσο «πράσινα», όπως αναμενόταν. Όταν σπάσουν, από αυτά διαρρέουν επικίνδυνες ποσότητες υδραργύρου, ενός επίσης πολύ ισχυρού δηλητηρίου.

Τώρα, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι, όταν λειτουργούν, οι λάμπες αυτές απελευθερώνουν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε μορφή ατμού. Σύμφωνα με τον Andreas Kirchner από την Ομοσπονδία Γερμανών Μηχανικών, γύρω από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σχηματίζεται ένα βλαβερό «ηλεκτρικό νέφος» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια που δεν αερίζονται, και σε καμιά περίπτωση, κοντά στο κεφάλι.
Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_3073.html

2 σχόλια:

  1. Με ανησύχησες πάλι....Τί στο καλό, όλο κάτι καινούργιο μαθαίνουμε και μας αιφνιδιάζουν τέτοιες ειδήσεις υγείας.....
    Ενδιαφέρον για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από αυτό το βλαβερό ηλεκτρικό νέφος...ΕΙΔΙΚΆ εκεί που διαβάζουν με το φως πάνω απ το κεφάλι τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή