Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

Θ.Πάγκαλος: "Δεν θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε στα Ίμια λόγω ... ΗΠΑ"!

Σε απίστευτες, ελαφρές, αλλά και συνάμα επικίνδυνες δηλώσεις περί "αδυναμίας των ελληνικών δυνάμεων να πολεμήσουν στα Ίμια επειδή δήθεν οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει ηλεκτρονικά τα πάντα και έτσι δεν θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές" προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash.
"Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε!
 Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον.
 Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στην Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο.
Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει, “έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: "Θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές".
Μου είπε λοιπόν ο Χόλμπρουκ το εξής εκπληκτικό: Όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος».
Το πόσο ελαφρά και γελοία είναι τα περί "ηλεκτρονικού μπλοκαρίσματος" αποδεικνύεται από τους πολέμους που ακολούθησαν. Αλήθεια, γιατί δεν "μπλοκάρουν ηλεκτρονικά" και την Λιβύη και να μην σκοτώνονται οι άμαχοι; Πόσο ανίδεος περί τα αμυντικά πρέπει να είσαι για να λες τέτοια πράγματα και να έχεις την απαίτηση να σε πιστέψουν; Και πόσο επικίνδυνο για μελλοντική χρήση σε περίπτωση που παραδώσουν πάλι σημαίες, για να έχουν εύκολη την δικαιολογία ότι "Οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει τα πάντα και δεν μπορούσαμε να πολεμήσουμε";
Πως είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια φληναφήματα από υπεύθυνα χείλη;
Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, λέει:
«Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου