Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ  ΚΑΙ ΚΥΦΗΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
 ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?
-----------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Ορισμένοι, δε, έχουν αλυσοδεθεί στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και ζητούν συνάντηση με τον Γ.Παπακωνσταντίνου.
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι για να πουληθεί η ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα το κράτος να αποδώσει στην επιχείρηση 1,4 δις. ευρώ ως αποζημίωση για τις «ανενεργές επενδύσεις», ποσά τα οποία κατά την Ομοσπονδία δεν πρέπει να προέλθουν από αύξηση των τιμολογίων.
Ζητά, επίσης, να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από λογαριασμούς ρεύματος που φθάνουν σε 135 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, 46,6 εκατ. είναι οι οφειλές του υπουργείου Υποδομών (από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών) και άλλα 2,3 εκατ. από την ΥΠΑ, 9,4 εκατ. από το ΓΕΣ, 1,5 εκατ. από το ΓΕΝ, 7,1 εκατ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική), 14,5 εκατ. το υπουργείο Εσωτερικών και τα υπόλοιπα είναι χρέη των Περιφερειών. Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η οφειλή για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων από το 2001.
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι «η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του μάνατζμεντ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της» αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί «το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος».
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως η ΔΕΗ δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Θέλουμε δημόσιο διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμος στον ΒΗΜΑ 99,5.
Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των πανεπιστημίων.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. Μεταξύ μας και η ΔΕΗ μας έχει γδάρει τόσα χρόνια και συνεχίζει και το κάνει και τώρα...Δεν ξέρω αν τα πράγματα θα καλυτερεύσουν αν την αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας σίγουρα χειρότερα δεν θα πάει....για εμάς τους ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή