Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Solar Impulse: Επιτυχημένη δοκιμή πριν το γύρο του κόσμου




Με επιτυχία ολοκλήρωσε το πειραματικό ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse άλλη μια δοκιμή, πριν επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου με ενδιάμεσους σταθμούς.
Συγκεκριμένα, το Solar Impulse τερμάτισε την Παρασκευή την πρώτη του διεθνή πτήση, με την προσγείωσή του στις Βρυξέλες 13 ώρες μετά την απογείωσή του από την Ελβετία.
«Με την πτήση αυτή θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να υιοθετήσουν πιο φιλόδοξη ενεργειακή πολιτική», ο δήλωσε ο Ελβετός αεροπόρος και γιατρός Μπερτράν Πικάρ, λίγο πριν απογείωση του αεροπλάνου από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Παγιέρν.
Μάλιστα, ο κ. Πικάρ, που είναι και ο κατασκευαστής του Solar Impulse, πρόσθεσε ότι « Είναι τρελό η ανθρωπότητα να ξοδεύει ένα δισεκατομμύριο τόννους πετρελαίου κάθε ώρα».
Σημειώνεται, ότι επόμενος στόχος του Πικάρ είναι να κατασκευάσει και ένα δεύτερο αεροπλάνο που θα είναι μεγαλύτερο και ταχύτερο και αρχικά θα διασχίσει τον Ατλαντικό, ενώ στη συνέχεια, το 2013-2014, θα κάνει το γύρο του κόσμου με πέντε ενδιάμεσους σταθμούς.
TECH&TECH: Solar Impulse: Επιτυχημένη δοκιμή πριν το γύρο του κόσμου

1 σχόλιο: