Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το τραινάκι του τρόμου

Το τραινάκι του τρόμου
Το τραινάκι του τρόμου

Το τραινάκι του τρόμου

Το τραινάκι του τρόμου

Το τραινάκι του τρόμου

Το τραινάκι του τρόμου
Πηγή
http://kazani.gr/2011/05/26/trenaki_tromou.html

Γαύροι και Βάζελοι, πως προέκυψαν τα ψευδώνυμα

Γαύροι και Βάζελοι


Πως προέκυψε το ψευδώνυμο Γαύροι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και Βάζελοι για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού; Ας δούμε λοιπόν...



Βάζελος ή Βαζέλας
Υπάρχουν δύο εκδοχές για την προέλευση του ψευδωνύμου βάζελος. Κατά την πρώτη, ο χαρακτηρισμός επικράτησε γύρω στο 1965. Σε έναν αγώνα του ΠΑΟ οι οπαδοί του Ολυμπιακού, άλειψαν με βαζελίνη τον πάγκο του Παναθηναϊκού λίγο πριν την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα! Σύμφωνα βέβαια, με μια δεύτερη άποψη, λέγεται ότι αυτή η περιπαιχτική ονομασία δόθηκε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, διότι προέρχονταν από τις τάξεις της υψηλής κοινωνίας και συνήθιζαν να στρώνουν με μπραγιαντίνη (ο πρόγονος του ζελέ) τα μαλλιά τους, την οποία οι οπαδοί του Ολυμπιακού ονόμαζαν κοροϊδευτικά βαζελίνη.

Γάυρος
Η ποδοσφαιρική ιδιότυπη αυτή έκφραση – γαύρος – έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και όπως και για τον «Βάζελο» αποκτήθηκε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιά, την περίφημη δεκαετία του 1960 και πιό συγκεκριμένα το 1965! Σύμφωνα, λοιπόν, με μία εκδοχή η ονομασία γαύρος, προέκυψε όταν γύρω στο 1965, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχτηκαν τους παίκτες του Ολυμπιακού με … ψαροκασέλες από γαύρους τις οποίες έιχαν βουτήξει από το λιμάνι του Πειραιά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα!

Φυσικά οι γνωστοί αυτοί όροι χρησιμοποιούνται, όπως είναι γνωστό, ακόμα και σήμερα έχοντας αποκτήσει αρνητική σημασία. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την προέλευση την ψευδωνύμων αυτών και όσο περνάει ο καιρός χάνεται η προέλευση τους!

Ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε τα ψευδώνυμα αυτά δεν έχουν τίποτα το κακό! Στην τελική, μία αλοιφή και ένα ψάρι είναι!

http://www.piperies.gr/posts/gayroi-kai-bazeloi-pos-proekypsan-ta-pseydonyma

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΟΥ






Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γράμμα προς τον αγαπημένο μου


Πριν να επιστρέψεις από το υπερατλαντικό ταξίδι σου, θέλω απλά να σε ενημερώσω για ένα μικρό ατύχημα που είχα με το αγροτικό αυτοκίνητό μας καθώς έστριβα για το γκαράζ.

Ευτυχώς όχι πολύ άσχημο και πραγματικά δεν τραυματίστηκα, γι' αυτό μην ανησυχείς για μένα.Ερχόμουν σπίτι από το πάρκο και καθώςέστριψα για το δρόμο του γκαράζ εντελώς

τυχαία πάτησα γκάζι αντί για τα φρένα. Η πόρτα του γκαράζ έχει λυγίσει προς τα μέσα (ασήμαντη ζημιά), αλλά το αγροτικό αυτοκίνητο σταμάτησε όταν προσέκρουσε πάνω στη Ferrari σου!

Πραγματικά λυπάμαι, αλλά ξέρω ότι με την ευγενική προσωπικότητά σου θα με συγχωρέσεις. Ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπώ και σε νοιάζομαι, αγαπημένε μου.

Σου εσωκλείω μια φωτογραφία.

Αγωνιώ να σε κρατήσω ξανά στην αγκαλιά μου.

Η αγαπημένη σου γυναίκα

ΥΓ: Τηλεφώνησε η γκομενά σου...

Γράμμα προς τον αγαπημένο μου
Πηγή
http://kazani.gr/2011/05/27/gramma_agapimeno_mou.html

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ








Χίλες κι αν βάλω στην καρδιά, για ‘σένα θέση θά ‘χει.
Μα ούτε καρφίτσα δεν χωρεί, σαν μπείς εσύ μονάχη.

Συχνά μου φεύγει ο λογισμός και έρχεται μαζί σου
και σου κρατάει συντροφιά μην είσαι μοναχή σου.

Όσα είν’ τ’άστρα τ’ ουρανού, τόση και η καρδιά μου,
τόσα και τα ξενύχτια μου, που σ’έχω μακριά μου

Εγώ ζηλεύω το κερί για την υπομονή του
που πάντα στέκει όρθιο κι ας λιώνει το κορμί του

Οποτε σ’έχω αγγαλιά του χταποδιού ζηλεύω
ας είχα τα πλοκάμια του χέρια να σε χαϊδεύω

Απόψε πάλι συντροφιά με την ανάμν

ησή σου

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο πιο χαριτωμένος οπαδός ποδοσφαίρου


Πηγή
http://www.piperies.gr/posts/o-pio-xaritomenos-opados-podosfairoy

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ

Μέσα σε μια φωτογραφία αποτυπωμένη όλη η αλήθεια για την αποδοτικότητα των έργων στο ελληνικό δημόσιο και στους δήμους.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Τώρα που θα γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας, ο Χαζός (κοινώς Μαλ....) θα πάει σπίτι του...
Πηγή
http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=2258

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Θηλασμός και μεταβολικό σύνδρομο

24 05 2011

Αμερικανοί επιστήμονες θέλησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για τις γυναίκες σε σχέση με προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσουν μετά την εμμηνόπαυση;

Υπερλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερίνη), σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, στεφανιαία νόσος (στηθάγχη, έμφραγμα) αποτελούν συνήθη προβλήματα υγείας για γυναίκες ώριμης ηλικίας, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα από περίπου 140 χιλιάδες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, μέσης ηλικίας 63 ετών, που είχαν γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Η μελέτη δημοσιεύθηκε το 2009 στο έγκυρο περιοδικό Γυναικολογίας Obstetrics Gynecology.

Ελέγχθηκαν στατιστικά παράγοντες όπως η ηλικία, ο αριθμός των γεννήσεων, η εκπαίδευση, η φυλή, η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της γυναίκας, η ηλικία που ήρθε η εμμηνόπαυση, ο τρόπος ζωής και το οικογενειακό ιστορικό, ώστε να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Προσδιορίστηκε για πόσους μήνες αθροιστικά θήλασαν οι γυναίκες αυτές τα παιδιά τους, εάν το έκαναν. Έπειτα εξακριβώθηκε κατά πόσο έπασχαν από παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία ή στεφανιαία νόσο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι γυναίκες με ιστορικό γαλουχίας άνω των δώδεκα μηνών, αθροιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους (δηλαδή είτε δώδεκα μήνες θηλασμού για ένα παιδί είτε συνολικά για δύο για παράδειγμα παιδιά), είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από υπέρταση στην ηλικία των 63 ετών, 20% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από διαβήτη, 20% λιγότερο από υπερλιπιδαιμία και 10% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από στεφανιαία νόσο, συγκρινόμενες με γυναίκες που ποτέ δε θήλασαν.

Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια της γαλουχίας τόσο καλύτερη η προστασία, δηλαδή υπήρχε δοσο-εξαρτώμενη σχέση του θηλασμού με την προστασία της υγείας της μητέρας δεκαετίες αργότερα.

ΠΗΓΗ: ygeiaonline.गर

http://www.lemesos-blog.com/05/24/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84/

Τι εννοεί ο (Ολλανδός) ποιητής;

Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_9002.html

thumb
Ακόμα δεν ξεχάσαμε τα … αριστουργηματικά εξώφυλλα της Bild για τη χώρα μας και στη συγκεκριμένη… «τέχνη» ήρθε να προστεθεί, από το πουθενά, κι ένα εξώφυλλο της ολλανδικής free press εφημερίδας DePers.

Στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Εν όψει πτώχευσης Τούρκοι βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα», δεσπόζει μία εκκλησία της Σαντορίνης που, ωστόσο, έχει… τούρκικη σημαία!
Το φωτομοντάζ που επιστράτευσε η ολλανδική εφημερίδα, για να δείξει ενδεχομένως ότι θα καταλήξουμε…
βορά στις τουρκικές βλέψεις για τα ελληνικά νησιά προκαλεί από εντύπωση έως απορία και καθώς εμείς στο «Π» δεν διαθέτουμε επαρκείς γνώσεις ολλανδικών, αναρωτιόμασταν μήπως θα μπορούσε να μας βοηθήσει στη μετάφραση η (ολλανδικής καταγωγής) σύζυγος του (πλέον αρμόδιου) υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου….
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας και διανέμεται σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων.
το Ποντίκι

Εδώ όλο το άρθρο
http://www.depers.nl/buitenland

Φιλία αλά ελληνικά!!

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.Ένας πολύ καλός μας φίλος, απόδημος, μας έστειλε ηλεκτρονικά τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Έλληνες φίλους και επειδή μας άρεσε πολύ, θέλαμε σήμερα να το μοιραστούμε μαζί σας:
Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
Οι Έλληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».
Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.
Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
Οι Ελληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα.
Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα επιστρέφουν.
Οι Ελληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι είναι δικά σου!
Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.
Οι Ελληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.
Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.
Οι Ελληνες φίλοι: Έχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ' επισκεφτούν.
Οι Ελληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ηρθα!»
Οι φίλοι: Είναι για λίγο...
Οι Ελληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!
Οι φίλοι: Θα αγνοήσουν αυτό το κείμενο.
Οι Ελληνες φίλοι: Θα το προωθήσουν στους φίλους τους। (στάνταρ!!!!)
Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_5727.html

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ

Η Θητεία Ελλήνων Πολιτικών στον Ελληνικο Στρατο.
Ολοι με βισμα και κανεις στα συνορα.ΤΥΧΑΙΟ?
Το πιο βορειο σημειο που εγθασαν για να υπηρετησουν την πατριδα ηταν η ΚΙΦΗΣΙΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΕΘΑ. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον “ακριτικό” Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με “μέσο” στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε “μέσο” για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην “ακριτική” Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.
Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και μια μικρή “λεπτομέρεια”: σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα “βύσματα”».

Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί…
olympiada
Αναρτήθηκε από Βετεράνος στις 8:41 π.μ.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ «Λεφτά υπάρχουν».

 Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»;
Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.

Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου
το 1988 και η οποία δηλώνει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».
Στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΕ (kede.org) θα διαπιστώσει κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις (και όχι μόνο) και οι χορηγίες δίνονται αφειδώς.
Εκτός και αν το «χτίσιμο της Ειρήνης βήμα – βήμα» προϋποθέτει χρηματοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και από αλλού.

Ένα – ένα τα banners τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου είναι των εξής οργανισμών, φορέων και εταιρειών:
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
Τσιμέντα «Χάλυψ»,
Supermarket «Βασιλόπουλος»,
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
Hellenic Aid (του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας),
Πρεσβεία της Νορβηγίας,
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
ΕΥΔΑΠ και
«A.G. Leventis».
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ή καλύτερα… Πολύ Κυβερνητικής;) διαθέτει διαφημιστικές καμπάνιες τις οποίες θα ζήλευε ακόμη και η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η δραστηριότητα της ΚΕΔΕ είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Χρηματοδότηση
Τα προηγούμενα χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε –εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής και πιέσεων από τα ΜΜΕ- να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις προς ΜΚΟ. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η ΚΕΔΕ.

Προτείνει νέα θεραπεία για καρκίνο μαστού

Μια νέα πρωτείνη, που εμπλέκεται άμεσα στην αντίσταση που προβάλλει ο οργανισμός στα φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού, εντόπισε μια ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή. Η ανακάλυψη μπορεί να προσφέρει μελλοντικά ένα νέο “στόχο” στο πλαίσιο νέου τύπου φαρμακευτικών θεραπειών για τη συγκεκριμένη νόσο.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Γιώργο Γιαμά του Τμήματος Χειρουργικής και Καρκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “Nature Medicine”, κάνοντας πειράματα με ποντίκια, ανακάλυψαν ότι αν μπλόκαραν με γενετικές τεχνικές την παραγωγή της πρωτείνης LMTK3, μπορούσαν να συρρικνώνουν σημαντικά τους καρκινικούς όγκους.
Τώρα, οι επιστήμονες αναζητούν νέα φάρμακα που θα μπορούν να επιτύχουν ανάλογο αποτέλεσμα στους ανθρώπους.
Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των όγκων του μαστού περιέχουν υποδοχείς οιστρογόνου, δηλαδή χρειάζονται τη συγκεκριμένη ορμόνη για να αναπτυχθούν, άρα είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία με αντι-οιστρογόνα φάρμακα, όπως το “ταμοξιφέν”.
εμως, αρκετοί ασθενείς αναπτύσσουν αντίσταση σε αυτού του είδους την φαρμακευτική θεραπεία και τα φάρμακα τελικά δεν είναι πια αποτελεσματικά.
Η νέα μελέτη εστίασε σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα και διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα γίνονται πιο ευάλωτα στα φάρμακα, αν μπλοκαριστεί η δράση της πρωτείνης LMTK3, διαδικασία που οδηγεί σε σημαντική μείωση του μεγέθους των όγκων, καθώς παύει να διευκολύνεται η ανάπτυξή τους.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Io: The Prometheus Plume

Astronomy Picture of the Day

Discover the cosmos! Each day a different image or photograph of our fascinating universe is featured, along with a brief explanation written by a professional astronomer.

2011 May 22
See Explanation.  Clicking on the picture will download the highest resolution version available.

Όταν γελούσες με το πιο απλό.....


Πηγή
http://www.kazani.gr/

ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ

Ανήθικο δίδαγμα:
Είναι πολύ πιο εύκολο να πηδήξεις μια ολόκληρη χώρα
που δεν αντιστέκεται,
παρά μια καμαριέρα που αντιστέκεται !...

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όταν η σαρκα υποπίπτει σε φάουλ

Όταν το λίμπιντο κάνει... φάουλ115 κάποιοι δείχνουν κόκκινη κάρτα!

karl.Όταν η σαρκα υποπίπτει σε φάουλ, ο κάτοχός της τιμωρείται και κάποιος διαιτητής αρπάζει την ευκαιρία... Από αρχαιοτάτων χρόνων η σεξουαλική ορμή ξεπερνούσε τη λογική της σκέψης και διάσημοι άντρες της ιστορίας έπεσαν θύματά της... Από τον Σαμσών που τον κούρεψε η Δαλιδά, τον Αντώνιο που γήτεψε η Κλεοπάτρα ως τον Σαρκοζί που τον τύλιξε η Κάρλα... Άσε τον Στρον, αυτός μπορεί να είναι και θύμα πολιτικών αντιπάλων του ή ενός φιλόδοξου γενικού εισαγγελέα...

Τι σου είναι το libido, αυτή η πρωτογενής ζωτική ορμή που εκδηλώνεται με το σεξ και μπορεί να κάνει ένα μπροστοκρίαρο να κυνηγάει μανιασμένο μιά προβατίνα ή ένα διάσημο σκηνοθέτη να στριμώγνει μιά 13χρονη, ακόμα κι΄ένα πρόεδρο μιας μεγάλης χώρας να κάνει σύζυγό του μιά που δείχνει διαρκώς στις κάμερες το κώλο της (φωτο)...

Από την άλλη πλευρά του θύματος υπάρχουν και αυτοί που αρπάζουν την ευκαιρία και ως Ιαβέρηδες το κυνηγούν για να το διασύρουν, δικαίως ή αδίκως, όπως ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που ονειρεύεται προεδριλίκι σε μιά χώρα που μπορεί να σε στείλει 20 χρόνια στα σίδερα για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά να σε παρασημοφορήσει αν σκοτώνεις με μπόμπες άμαχο πληθυσμό σε άλλη χώρα... Ήδη ο φάκελος Στρον ανοίγει...

Σάιρους Βανς τζ. ο εισαγγελέας που άρπαξε την ευκαιρία για να διαφημιστεί... Μπράφμαν ο μεγαλοδικηγόρος των διασήμων σεξομανών...

Μπερλουσκόνι, ο αδιόρθωτος... Κλίντον, φτηνά τη γλίτωσε... Πολάνσκι, με 13χρονη...

Πηγή

http://www.liberopoulos.gr/listcats3.php?subaction=showfull&id=1240909110&archive=&start_from=&ucat=12&

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΣ

Σας αρέσουν τα σάντουιτς και junk food; Βαριέστε να μαγειρέψετε στο σπίτι και αγοράζεται έτοιμα από έξω; Δείτε από που προέρχεται το κρέας που τρώτε και ίσως να επανεξετάσετε τη διατροφή σας.
Τελικά μήπως οι χορτοφάγοι έχουν δίκιο;
Δείτε το video και θα καταλάβετε….

Πηγή
http://anekshghtakaiapokryfa.blogspot.com/

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε ότι έπραξε τα νόμιμα


Πηγή
http://www.liberopoulos.gr/listcats3.php?subaction=showfull&id=1240909110&archive=&start_from=&ucat=12&

s.vans

Ποιό είναι τελικά το "αμερικάνικο όνειρο" που μαγνήτιζε για έναν ολόκληρο αιώνα εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ αλλά και μετανάστες που ξεκινούσαν από τα πέρατα της Γης για να φτάσουν στο τόπο της επαγγελίας, στη χώρα που μπορούσες να αποκτήσεις δολάρια και αγαθά; Με την ευκαιρία που ξαφνικά μιά μαύρη καμαριέρα έγινε διάσημη και ένας λευκός εισαγγελέας ονειρεύεται να διαδεχτεί τον μαύρο πρόεδρο της Αμερικής, παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες που η κάθε μιά είναι μιά ψηφίδα του παζλ που λέγεται αμερικάνικο όνειρο, μπορεί και εφιάλτης... Ρώτησε δημοσιογράφος του CNN τον γενικό εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς αν πραγματικά θέλει να ακολουθήσει την πολιτική καριέρα του πατέρα του (πρώην υπουργού) και ονειρευόμενος υποψηφιότητα προέδρου των ΗΠΑ δημιούργησε όλον αυτό τον διασυρμό του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ; Η απάντησή του: Έπραξα τα νόμιμα ενώ ο κατηγορούμενος διέπραξε τα άνομα...

Το "αμερικάνικο όνειρο" (εφιάλτης) σε φωτογραφίες

on.2

on.2a

on.9

Ένας μαύρος να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ...

...και έγινε !

Ένας εισαγγελέας να θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

Να μπείς εξώφυλλο στο ΤΙΜΕ

on.1

on.10

on.6

on.5

Μιά μπόμπα 100।000 νεκροί - μπαίνεις στο Γκίνες

Να ανάβεις φωτιές όπου υπάρχει πετρέλαιο...


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χρυσά αυτοκίνητα στους δρόμους της Μόσχας

Τα αυτοκίνητα που είναι επικαλυμμένα με φύλλα χρυσού δεν είναι κάτι καινούργιο σε όσους ασχολούνται με την τροποποίηση αυτοκινήτων. Μια επιχρυσωμένη Porsche boxter έχει αποτελέσει ήδη έκθεμα σε Γερμανικά μουσεία. Η διαφορά όμως είναι ότι ενώ οι Γερμανοί τα εκθέτουν στα μουσεία, οι Ρώσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά.
Το πρώτο από τα δυο αυτοκίνητα του άρθρου, είναι μια BMW σειρά 5.




Το δεύτερο αυτοκίνητο είναι μια Porsche 911 turbo. Ο ιδιοκτήτης της δεν ήταν ικανοποιημένος με το κόστους 200.000 δολαρίων αυτοκίνητο και αποφάσισε να το καλύψει με χρυσές πλάκες. 20 κιλά καθαρού χρυσού σπαταλήθηκαν σε αυτήν την Porsche. Ακόμη και αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και ο διάσημος ρώσος σχεδιαστής Denis Simachiev το διακόσμησε με μοτίβα χρησιμοποιώντας την μέθοδο Khokhloma. Το κόστος του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό.






TECH&TECH: Χρυσά αυτοκίνητα στους δρόμους της Μόσχας